Kövess minket!
  
     

A csillagok szerelmeseinek

A csillagok szerelmeseinek
2016, július 21.

A csillagászat történelmünk talán legelső tudományága. Már az ókorban is rengeteg időt fektettek bele az emberek, hogy válaszokat találjanak a csillagokban a rengeteg, őket körülvevő kérdésekre. Az égbolt és a csillagok, valamint a természet változásának ciklusai segítették hozzá az emberiséget, hogy kialakuljon az évszakok hosszának, és a különböző naptárak meghatározása.

A csillagászat nem csupán az elhivatott tudósok privilégiuma, de az amatőrök is jelentős fejleményeknek lehetnek tanúi, feltalálói.

Az ember, mint alkotó lény, feltalálta végül azt az eszközt, mellyel a leghatékonyabban képes az égboltot vizsgálni: a távcsőt. Az ókori kínaiak, az egyiptomi kultúra tudósai után végül Galilei és Kepler voltak az elsők, akik tényleges csillagászati megfigyelésekre használták a továbbfejlesztett csillagászati távcsövet. Hosszas évezredek, rengeteg tudós és feltaláló kellett ahhoz, hogy végül elérje a csillagászat a mai formáját, mely távolról sem a fejlődés vége.

Az amatőr csillagászok is hozzájuthatnak távcsövekhez, méghozzá a legprimitívebb daraboktól kezdve egészen komoly, professzionális megfigyelésre is alkalmas eszközökig.

A távcső lehet otthonunk dísze, vagy ülhetünk esténként a műszer mellett az égboltot fürkészve egy pohár vörösbort kortyolgatva. A világ csodáira nem mindenki szakít időt, legyen Ön az, aki nem hagyja veszni ezeket az értékeket!

Egy távcső optikai rendszere lehet Newton távcső, vagy Akromatikus lencsés távcső, Apokromatikus, vagy Makszutov-Newton távcső. Önnek csak azt kell eldöntenie, mekkora lencsét kíván, és mire szeretné alkalmazni az eszközt.  A minőség és a szenvedélyünk a csillagászati távcsövek iránt garantált. Keresse fel www.tavcso-mikroszkop.hu weboldalunk a részletes kínálati listánkért, vagy keressen minket telefonon az 1 707 85 12-es számon! Üzenetben is bármikor válaszolunk Önnek az info@tavcso-mikroszkop.hu címen keresztül!

A csillagászat mindenki tudománya, bárki felnézhet az égre. Ám nem mindenki látja meg a Hold krátereit, vagy a csillagok színét, és nem láthatja bárki a csillagképeket közelről. Ha Ön is részese szeretne lenni világunk csodáinak, szerezzen be egy csillagászati távcsövet, és merüljön el az égbolt rejtelmeiben!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
10696700 - auto mechanic
Utazzon nyáron is kényelmesen, biztonságban autójával!

Idáig is hozzátartozott mindennapjaihoz a gépjárművel való közlekedés, a nyári időszakban pedig hosszabb utakat tervez? Annak érdekében, hogy autójával minden...

Close