Kövess minket!
  
     

A derékfájdalom leggyakoribb okai

A derékfájdalom leggyakoribb okai
2016, október 3.

Sajnos a különböző reumatikus problémák manapság egyre gyakoribb megbetegedésnek számítanak a lakosság körében, hiszen kortól és nemtől függetlenül érinthetnek bárkit. Az egyik típusa a derékfájdalom, melynek kialakulásához számos ok vezethet. Hogy megelőzhessük a derékfájás kialakulását, illetve hatékonyabb kezelésben részesülhessünk a már kialakult tünetek esetén, összegyűjtöttük a leggyakoribb kiváltó okokat.

  • Ülőmunka – nem is gondolnánk, mennyi munka jár a hosszú órákon át tartó üléssel. Ez a testtartás nagyon megterheli a gerincoszlopot, és gyakran a derék környékére koncentrálódik a fájdalom.
  • Nehéz fizikai munka – a másik véglet, mikor nagyobb súlyokat emelünk naponta több órán keresztül. Gyakran nem is a súlyok mértéke, hanem a helytelen testtartás vezet a derékfájdalom kialakulásához.
  • Rendszertelen testmozgás – ez főként azokat érinti, akik hosszú éveken át rendszeresen sportoltak, vagy a munkájukból adódóan sokat mozogtak, majd hirtelen kizökkentek ebből a megszokott rendszerből.
  • Időskor – természetesen az érintettek nagyobb hányada tartozik az idősebb korosztályokhoz. Az ő esetükben az elkopott porcok, illetve az elhasználódott ízületek állnak a fájdalom mögött.

Természetesen ezeken felül számos ok vezethet a derékfájás kialakulásához. Elég egyetlen rossz mozdulat, és a probléma máris adott. De akkor mivel védekezhetünk a derékfájdalom ellen?

  • Rendszeres testmozgás.
  • Egészséges életmód.
  • Gerincet és derekat védő eszközök alkalmazása.
  • Fokozatosság, főként a sportolók és nehéz fizikai munkát végzők esetében.

Ha a probléma már adott, fordulhatunk megfelelő szakemberhez is, aki gyógykezelések segítségével enyhítheti a tűneteket, vagy akár teljesen meg is szűntetheti azokat. A legfontosabb, hogy mihamarabb segítséghez forduljunk, hiszen ezzel nő az esélye a végleges tünetmentességnek!

Látogasson el Ön is honlapunkra, a www.budapestreuma.hu-ra, ahol rengeteg hasznos információt találhat a különböző reumás megbetegedésekről és azok kezeléséről! Keressen minket bizalommal a kezelésekkel kapcsolatban elérhetőségeinken: telefonon a +36-70/638-2203-as számon, e-mailben pedig a budapestreuma@gmail.com címen!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Opel alkatrész
Miért fontos az akkumulátor ellenőrzése a tél előtt?

Beköszöntött az ősz, és ezzel együtt a téli felkészülés időszaka is. A szezon előtt fontos, hogy felkészítsük szervezetünket, illetve környezetünket...

Close