Kövess minket!
  
     

A Hévízi-tó jótékony hatásai

A Hévízi-tó jótékony hatásai
2014, február 20.

Hévíz városát kétségkívül a róla elnevezett tó teszi nevezetessé, mely amellett, hogy gyönyörű látványt nyújt, számos gyógyhatással bír szervezetünkre. A Hévízi-tó Európa legnagyobb melegvizes forrástava.

A Hévízi-tó vize az alatta elterülő barlangból származik, a tó hőmérséklete télen minimum 26 °C, ami nyáron akár 36 °C-ra is emelkedhet. A tó vize rendkívül gazdag különféle kémiai anyagokban, így nagy mennyiségben tartalmaz például kálciumot, magnéziumot, és karbonátot. Ezeknek köszönhetően a Hévízi –tó vize gyulladásgátló, idegcsillapító és értágító hatással van szervezetünkre. A tó medrében található több réteg tőzegből kialakuló iszap határára a Hévízi-tó gyógyhatása sokszorozódik.

A tóban függőleges testhelyzetben való fürdőzés, „lebegés” javítja a vérkeringést, valamint csökkenti az izmok görcsös fájdalmát, emellett ez a testhelyzet nyugtató hatással van az idegrendszerre és mindez növeli a gyógyulás hatásfokát.

Amennyiben úgy érzi, szüksége van egy kis felfrissülésre és szeretné megtapasztalni a Hévízi-tó jótékony hatásait, érdemes ellátogatni hazánk egyik legszebb tavához.

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
eletvitel.hu.gasztronómia.2
Egészséges táplálkozás

A helyes táplálkozás nem csupán az ideális külső kialakításában és megtartásában kap szerepet, hanem egészséges életmódunknak is az alapja. Számos...

Close