Kövess minket!
  
     

A napsugárzás káros hatásairól

A napsugárzás káros hatásairól
2015, július 1.

A napfény nélkülözhetetlen az élethez, a segítségével növekednek és virulnak a növények, a fény biztosítja a látást, a D vitamin a szervezet egészséges fejlődéséhez is szükséges, de gondoskodik a depresszió elűzéséről is. Mint minden jó dolog esetében, így a napfényre is igaz, hogy mértéktelenül élvezve már káros hatásai is kimutathatóak. De szerencsére mi minden árnyékolási és napellenzővel kapcsolatos problémára megoldást kínálunk!

Az emberi szervezet többféleképpen reagál arra, ha túl sok időt tartózkodunk a napon. A nap sugarai elsősorban a bőr felületén okoznak égési sérüléseket. Ez az UV sugárzás erősségétől és a bőrtípustól függően, akár már 20 perc alatt is bekövetkezhet. Az ultraibolya sugárzás az elvékonyodó ózonrétegen keresztül áthatolva kevésbé megszűrten érkezik el hozzánk, így fokozottabb veszélynek vagyunk kitéve. Belátható tehát, hogy a napellenző termékek használata nem csupán marketing fogás. Hosszú távon olyan életveszélyes elváltozásokat is okozhat ugyanis a napsugárzás, mint amilyen a bőrrák.

A káros mértékben, túlzásba vitt napozás nemcsak betegségeket okoz, de a bőr gyorsabb öregedését is előidézi, hiszen a kötőszövet rostjai megfogyatkoznak és a bőr fokozott ráncosodással felel az UV sugarakra. A kényes területek közé tartozik az arc, a kézfej és a dekoltázs vékonyabb bőre is. Nemcsak a bőrünk, de a szemünk is veszélynek van kitéve, mert a túl erős sugárzás akár szürke hályog kialakulását is előidézheti, nem beszélve a folyamatos hunyorgás okozta mélyülő szemkörnyéki szarkalábakról. Végül a napsugarak a hajat is kiszáríthatják, aminek az az eredménye, hogy tincseink kellemetlen, szalmaszerű tapintásúak lesznek megfelelő napellenző hiányában.

A mértéktartó napozás mellett, különböző kiegészítőkkel is védekezhetünk ezek ellen a káros hatások ellen, úgy, mint naptej, bőrvédők, kalap és napszemüveg használata.

Jó, ha otthonunkról és annak környékéről sem feledkezünk meg. A minőségi árnyékolók felszerelésével sokat tehetünk egészségünk és komfortérzetünk megőrzése érdekében. A lakásba betörő napsugarak ellen jó választás lehet a redőny, melyből már korszerű és könnyen kezelhető automata változat is kapható, illetve a roletták, reluxák és szalagfüggönyök is dekoratív és praktikus megoldást kínálnak. A kellemes és biztonságos pihenést meleg nyári napokon sem kell nélkülöznünk a szabadban, hiszen napellenzők használatával megteremthetjük az idilli környezetet az olvasáshoz, közös étkezésekhez, beszélgetésekhez teraszon, verandán vagy az erkélyen.

Ha szúnyoghálót, vagy minőségi párkányokat venne, akkor is jó helyen jár!

Árnyékolók széles választékát találja a Fény Őr Kft. a www.redonydiszkont.hu weboldalon, illetve a +36203666151 telefonszámon bővebb információhoz juthat az értékesítéssel és a beszereléssel kapcsolatban is!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
calasport.hu
Tökéletes nyári kikapcsolódás: kajakozás gyermekeknek

Gyermeke új sportágat szeretne kipróbálni, de még nem döntötték el, melyik lehetőséget válasszák? A kajakozás nagyban hozzájárul az egészséges életmódhoz,...

Close