Kövess minket!
  
     

A szörpök története

A szörpök története
2020, január 30.

Azt mindenki tudja, hogy mennyire fontos a gyerekeknél és a felnőtteknél is a folyadékbevitel, ezért nem csoda, ha annyi csapvizet, ásványvizet, üdítőt, energiaitalt és szörpöt iszunk minden nap. Az egészséges életmódhoz azonban az is hozzá tartozik, hogy a különböző hűsítőként fogyasztott levek ne legyenek teletömve cukorral, hiszen nagyobb adagban már súlyos károkat okoz. Éppen ezért, érdemes minőségi italokat, szörpöket fogyasztanunk.

A szörp eredetéről sokféle mende-monda kering, ám az tény, hogy már az őskorban is fogyasztottak egyszerűbb üdítőket, ízesített vizeket, limonádékat. Receptje azonban csak a XIV. században került Ázsiából hozzánk a keresztes lovagoknak köszönhetően. Akkora sikert aratott az ital, hogy rövid időn belül limonádémesterek özönlötték el Európát. A szörp ősét még úgynevezett limonádépáholyokban árusították, ám cukor helyett még mézet használtak annak megédesítésére.

A korszerű italgyártás megváltoztatta a világot

A középkorban nem csak kezdetleges szörpöket, hanem keletről származó teákat is fogyasztottak, amelyeket tealevelekkel, fodormentával, citromfűvel és más fűszernövényekkel ízesítettek. A korszerű italgyártást végül három fő tényező segítette elő: a szörpökhöz szükséges gyümölcslé eltarthatóságának növelése, a gyártási technológia elterjedése, valamint a szikvíz előállítása. Ezek mindegyike csupán az 1800-as évek második felében lettek elérhetőek.

Az 1800-as években terjedtek el a kólák, amelyek orvosi csodaszerként kezdték meg pályafutásukat, ám mára minden káros hatásuk ismertté vált. Így hát az egészséges életmódhoz cukormentes, vitamindús, nagy rosttartalmú gyümölcs nedűre van szükség. Az ideális üdítő egyenletes minőséggel, optimális sav-cukor aránnyal és frissítő hatással rendelkezik.

A mai modern szörpök már rendelkeznek minden fontos és hasznos tulajdonsággal amelyre az emberi testnek szüksége van. Ráadásul rendkívül finomak is. Ezen üdítőitalok széles választékával várja látogatóit és megrendelőit a Fulltrade.hu Kft által üzemeltetett fulltrade.hu webáruház, ahol az italokkal kapcsolatos kérdéseinkre is szívesen válaszolnak a +36302057100 telefonszámon és a dorogi.sandor@fulltrade.hu e-mail címen.

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Fantasztikus lehetőség a címerkészítés

Azt gondolnánk, hogy a címerkészítés csak a gazdagok és a nemesek kiváltsága. Talán régen így is volt, de ma már...

Close