Kövess minket!
  
     

A tetoválás árthat karrierünknek?

A tetoválás árthat karrierünknek?
2017, június 30.

Vannak olyan munkakörök, amelyek esetében követelmény, hogy kifogástalan megjelenésünk legyen, amibe sajnos nem tartozik bele egy olyan tetoválás, amit nem tudunk például megfelelő öltözködéssel sem elfedni. Egy-egy állásinterjú során előfordul, hogy a vezetőség egyből  kiszűri azokat az embereket, akik az átlagnál extrémebb külsővel rendelkeznek.

Mielőtt tetoválást készítettünk, nem árt mérlegelni életkörülményeinket vagy munkakörünk jellemzőit. Ha éppen álláskeresési státuszban vagyunk és konkrét elképzelésünk még nincs leendő munkahelyünkkel kapcsolatban, nem tanácsos tetoválást készíttetni, ugyanis az élet mindig produkálhat váratlan, kiszámíthatatlan helyzeteket, így kerülhetünk olyan munkakörbe, ahol közvetlenül kapcsolatba kell kerülnünk az ügyfelekkel. Mivel a társadalom nagy része konzervatív értékeket képvisel, a tetoválást sajnos negatív tényezőkkel párosítják, emiatt pedig az ügyfél szemében nem keltünk pozitív hatást megjelenésünkkel. Ha mégis nagyon ragaszkodunk a bőrmintához, olyan testrészünkre készíttessük, ahol nincs szem előtt a varrat!

Abban az esetben nem kell aggódnunk, ha közvetlenül nem kerülünk kapcsolatba az ügyfelekkel, ugyanis egy telefonos értékesítés során nem számít megjelenésünk. Természetesen arra is van lehetőség, hogy eltávolíttassuk a tetoválást, de sokaknak ezek a szimbólumok életükben fontos eseményeket jelölnek, amelyre szeretnének varrat formájában emlékezni, emiatt pedig nem szívesen vállnak meg személyiségük egy darabjától.

Általánosságban nem érhet minket diszkrimináció a tetoválásaink miatt, de nem árt átgondolni életünk bizonyos lépéseit – vagyis, ha tisztában vagyunk azzal, hogy jól látható helyen találhatók a varratok, ne hozzuk magunkat szándékosan kellemetlen szituációkba, inkább olyan munkakört válasszunk, amivel kapcsolatban nem merülhet fel kritériumként a tetoválás!

Ha foglalkozása megengedi a tetoválás viselését, készíttesse a Suncity Tattoo szalonban a bőrdíszt! További információkért keresse fel honlapunkat a www.tattooszeged.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30/858-6466-os számon vagy írjon e-mailt a tattooszeged@gmail.com címre

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Béreljen kisbuszt a családi rendezvényekre!
Béreljen kisbuszt a családi rendezvényekre!

Nagyobb létszámban utaznának különféle rendezvényekre, és nem tudja, hogyan oldja meg a problémamentes utazást? Esetleg Önöknél kerül megrendezésre néhány esemény,...

Close