Kövess minket!
  
     

A Valentin-napi szokások és eredetük

A Valentin-napi szokások és eredetük
2018, január 3.

Ugyan Magyarországon a Valentin-nap még csak pár évtizede népszerű, de külföldön komoly hagyománya van ennek az ünnepnek, és számos szokás kapcsolódik hozzá, amik gyakran országonként is eltérnek. A virágküldés szinte mindenhol hozzátartozik ehhez az ünnephez, a körítés azonban változó, és akadnak egészen meglepőek is!

Az angolszász országok Valentin-napi hagyományait ismerjük, ezek honosodtak meg nálunk is, tőlünk keletebbre azonban ezek a szokások egészen mások. Japánban például nem a virág a szokásos ajándék, hanem a csokoládé, ráadásul a hölgyek adják azt az uraknak! Az erősebb nem egy hónappal később viszonozza ezt, többnyire aprósüteménnyel. Dél-Koreában három Valentin-nap is van, az elsőn a szerelmesek adnak egymásnak ajándékot, egy hónap múlva a férfiak a szeretett nőknek, a következő hónapban pedig azok, akik egyik napon sem kaptak ajándékot, közösen ünneplik a Fekete-napot, amikor egy kifejezetten erre az eseményre készített, fekete színű tésztaételt esznek! Németországban szintén a virágok a legkedveltebb ajándékok Valentin-napon, ami mellé minden esetben adnak még valamit, legtöbbször édességet, vagy illatszert. Olaszországban a szerelmesek ilyenkor helyezik el lakatjaikat a hidakon, majd a kulcsot a folyóba dobják, ezzel kötelezve el magukat a másik felé. Finnországban ez a nap a barátságról szól, Lengyelországban pedig Szent Bálint vértanú ünnepe mellett a szerelem ünnepét is megülik ilyenkor, és egyre népszerűbb a Valentin-napi ajándékozás is.

Ha Ön és kedvese kénytelenek más-más országban tölteni ezt a gyönyörű ünnepet, lepje meg őt távolról, és válassza a FlorAwesome Kft. nemzetközi virágküldő szolgáltatását! Nálunk a Valentin-naphoz illő csokrok mellett ajándékokat is rendelhet, küldeményét pedig az Ön által megadott időpontban és címre szállítjuk ki! Keresse fel a www.theflowerbird.com címen található weboldalunkat, kérdés, vagy észrevétel esetén pedig hívja a +36-30-933-9570-es, vagy a +36-30-863-2297-es telefonszámunkat, illetve írjon a visszajelzes@escadaviragkuldes.hu e-mail címünkre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Hajformázók: a hullámokról röviden
Hajformázók: a hullámokról röviden

A haj az életerő megtestesítője, férfiaknál és nőknél is a kicsattanó egészség, a szépség egyik fokmérője. Nemcsak az árul el...

Close