Kövess minket!
  
     

Alapvető tudnivalók az állatszállításról

Alapvető tudnivalók az állatszállításról
2018, január 2.

Az állatok szállítására különböző okokból lehet szükség, lehet őket rövid és hosszú távon is szállítani, egyik utcából a másikba, vagy éppen országhatárokon túlra. A meghatározott időtartamot és távolságot meghaladó állatszállításnak megvannak a maga szigorú szabályai, amikre azért van szükség, hogy az állat biztonságban utazhasson, de a környezetét se zavarja, ne borítsa fel a megszokott körülményeket.

A rövid távú állatszállításnak nincsenek ilyen szigorú szabályai, de természetesen ennél is meg kell tenni az alapvető intézkedéseket az állat biztonsága és kényelme, és persze az út egyszerű lebonyolítása érdekében.

De lássuk kicsit részletesebben mi is az, amit az állatszállításról érdemes tudni azoknak, akik szállítanak, és azoknak is, akik szállíttatnak. Több olyan eset is van, amikor nem szükséges külön kikért engedély az állatszállításhoz, egyszerűen csak felvesszük a kapcsolatot a megfelelő céggel, vagy mi magunk pakoljuk be az állatot a járművünkbe, és elindulunk vele a cél felé. Ezt minden előzetes hivatalos ügyintézés nélkül megtehetjük akkor, ha orvoshoz, illetve gyógykezelésre visszük az állatot, baleset érte, vagy betegség tüneteit produkálja. Abban az esetben viszont, ha a szállítandó állat vemhes, és már ellés közeli állapotban van, vigyázni kell az állatszállítással! Ha viszont külföldre visszük az állatot, szükséges igazolni az oltások meglétét, illetve a tökéletes egészségi állapotot is!

Ha állatszállításról van szó, az alapvető, betartandó szabályok közé tartozik a megfelelő, megbízható gépjármű beszerzése és használata. Az állatszállítás során biztosítani kell a szabályos higiéniai körülményeket, akkora helyet és olyan feltételeket, hogy az állat jól érezze magát a fuvar közben.

A www.tetemszallitasbudapesten.com weboldalon állatszállítással kapcsolatos szolgáltatásainkat ismerheti meg, és igénybe is veheti segítségünket, ha Ön nem tudja megoldani kisebb, vagy éppen nagyobb méretű állata fuvarozását. Hívjon minket a +36-30-311-7788-as telefonszámon, vagy írjon üzenetet honlapunkon!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Állathamvasztás: az urna választásról bővebben
Állathamvasztás: az urna választásról bővebben

Az állatoknak sokkal rövidebb élet adatott meg, mint nekünk, embereknek. Egy kis állat átlagosan egy évtizedig van a gazdája mellett,...

Close