Kövess minket!
  
     

Amit minden kutyakozmetikusnak meg kell ismernie: a tacskók különleges világa

Amit minden kutyakozmetikusnak meg kell ismernie: a tacskók különleges világa
2016, október 19.

A tacskókat mindenki ismeri: kedvesek, aranyosak és aprók. Igazi mini kutyák, akik minden gazdi szívét azonnal elrabolják. Annak, aki kutyakozmetikus mester szeretne lenni, vagy kutyakozmetikus képzésre jelentkezne, feltétlenül meg kell ismerkednie ezzel a kutyafajtával is!

A tacskó Németországból származik. Eredetileg vadászkutyának tenyésztették ki, hogy nyulakra, borzokra, vaddisznókra és rókákra vadásszon, mára már azonban családi jószág vált belőle. Testfelépítését tekintve alkata hosszúkás, marja magas, háta pedig vízszintes. Marmagassága minimum 16 cm, maximum pedig 25 cm lehet, mellkasának körfogata pedig 30-35 cm közötti. Testtömege átlagosan 4-9 kg közötti, ez függ attól, hogy milyen típusú tacskóról beszélünk (egy üregi tacskó általában épphogy 4 kg, míg egy törpetacskó átlagosan 5-7 kg közötti). Feje szintén hosszúkás, enyhén íves és az orr felé keskenyedik, harapása pedig általában ollós vagy harapófogós.

Viselkedését tekintve eleven, játékos és nagyon okos, ugyanakkor rendkívül akaratos is. Ha terepen van, például vadászat közben, bátor és rendkívül kitartó, míg otthon a lakásban jobban szereti a kényelmes és a nyugalmat, és persze a kimeríthetetlen szeretetet. Igen ragaszkodó természet, így nem szereti a magányt, ezzel egy időben viszont az idegenekért sem rajong, és a többi kutyával is csak akkor jön ki jól, ha muszáj.

Szőrzete ápolása több szemponttól is függ. A rövid szőrű tacskók szőrzete különösebb gondozást nem igényel, így bőven elég, ha évente párszor átfésüljük őket. A szálkás szőrű tacskók szőrzetét évente kétszer kell trimmelni, míg a hosszú szőrű tacskók szőrét havonta egyszer érdemes átkefélni, valamint a talppárnái közötti részt is rendszeresen meg kell nyírni.

Önt is érdeklik a különböző kutyafajták? Szeretne állatokkal foglalkozni? Jelentkezzen kutyakozmetikus képzésünkre, valamint kutyakozmetikus mester tanfolyamunk is vár Önre! Látogasson el weboldalunkra, a http://www.tapi-kutyakozmetika.hu-ra a részletekért, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon (06/30-779-81-57) vagy email-en (info@tapis-oktatas.com)!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
szellemszive-hu-16-okt
Amit adsz, később visszakapod – a jót és a rosszat is!

Sokszor hallottuk már a karma szót, és vele együtt az olyan kifejezéseket is, mint például: "A sorstól/karmától úgyis visszakapod, amit...

Close