Kövess minket!
  
     

Az allergia

Az allergia
2014, február 3.

Nehéz elképzelnünk, hogy néhány évtizede az allergia még szinte ismeretlen fogalom volt. Manapság pedig minden évben eljön az időszak, amikor elindul a hatalmas parlagfű ellenes kampány, és ez csak egyetlen dolog a sok közül, melyekre allergiásak lehetünk. Jelen pillanatban a magyar lakosság harmada szenved ebben a betegségben, így joggal hívható népbetegségnek.

Az allergiát örökölhetjük, vagy életünk során is kialakulhat, az biztosan kijelenthető, hogy a szülőktől, főleg az anyától, származó gének nagymértékben befolyásolják, hogy a gyermek hajlamos lesz-e az allergiára, vagy sem. Emellett viszont a környezeti hatások, a levegő minősége, illetve a családon belüli stressz hatások is befolyásolhatják az allergia kialakulását. A legfrissebb kutatások arra is rávilágítottak, hogy az allergiás asztma, illetve a pollenérzékenység mögött bizonyos bélrendszeri történések, ebből következően pedig a nem megfelelő táplálkozás is állhat.

Ezek alapján elmondható, hogy bár örökölhetjük is ezt a betegséget, érdemes odafigyelni életmódunkra, illetve gyermekeink életvitelére, hiszen csökkenthetjük az allergia kialakulásának esélyét. Ha még többet szeretnénk tenni egészségünk érdekében, járhatunk immunerősítő terápiákra, és a természetes anyagokból készült gyógyszereket is használhatjuk.

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
eletvitel.hu.életmód.1
Rendszeres testmozgás

A rendszeres testmozgás mind belsőnkkel, mind pedig külsőnkkel csodát tehet, sokszor mégis megfeledkezünk róla, és inkább a kanapén lustálkodva töltjük...

Close