Kövess minket!
  
     

Az édesburgonya jótékony hatásai

Az édesburgonya jótékony hatásai
2017, április 27.

Az édesburgonya neve megtévesztő, mert valójában semmi köze a burgonyához. A szulákfélékhez besorolt növény Dél-Amerikából származik.  Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, évelő növény. Kedvező élettani hatásai miatt az elmúlt években népszerűvé vált az egészséges életmódot követők között, ennek ellenére itthon még nem annyira elterjedt fogyasztása, de mostanra már elég sok helyről beszerezhető.

A húsos, gumószerűen megvastagodott gyökérben minden megtalálható, ami a kiegyensúlyozott étkezéshez szükséges. Szénhidrátban és béta-karotinban gazdag, C-vitamint is tartalmaz. Az izmok működéséhez és építéséhez is segítséget nyújt, mert magnézium és fehérje is megtalálható benne. A fogyókúrázók körében is népszerű, de ne csak ekkor hasznosítsuk! Erősíti az immunrendszert, segít az emésztésben, a rák megelőzésében is szerepet játszik. Gyakorta előforduló betegségek enyhítésére is jó, például gyomorfekélyre, asztmára, cukorbetegségre. Délkelet-Ázsiában a zsenge leveleit, hajtásait is fogyasztják, mert több bennük a vitamin, mint a gyökér részében.

Sokféleképpen elkészíthetjük az édesburgonyát, például süthetjük, grillezhetjük, pürésíthetjük, kiváló köret bármilyen húsféléhez. Vásárlásnál vigyázzunk, hogy friss legyen, ilyenkor a felülete sima, feszes. Otthon száraz, hűvös helyen tároljuk, ne hűtőszekrényben. Más országokban, például a trópusokban, kenyeret sütnek a növényből, bioüzemanyag készül belőle, mert ott nagy mennyiségben kapható édesburgonya. Továbbá még érdekesség, hogy Angliában, korábban, VII. Henrik is rendszeresen fogyasztotta, azzal az indokkal, hogy ez segíti őt a szerelmi életében. Ő pite formájában kedvelte a növényt.

Építse be Ön is étrendéjbe, ezt a sokszínű, jótékony hatású növényt, nem fogja megbánni! Cégünk magyar bio édesburgonya értékesítéssel foglalkozik. Nálunk anélkül beszerezheti ezt a remek növényt, hogy otthonából kilépne! Nem csak megveheti nálunk, receptötletekkel is várjuk érdeklődőinket honlapunkon, a www.edesburgonya.bio webcímen. Kérdés esetén érdeklődjön bátran az info@edesburgonya.bio e-mail címen, telefonon pedig a 06-20-395-6599-es számon!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Szájtetoválás – A tökéletes megoldás ajkai kihangsúlyozására!
Szájtetoválás – A tökéletes megoldás ajkai kihangsúlyozására!

A sminktetoválás népszerűsége egyre jobban növekszik rohanó életünkben, hisz nemcsak tartós, hanem gyors megoldás is az ápolt kinézet érdekében. A...

Close