Kövess minket!
  
     

Az elektromos gitár története dióhéjban!

Az elektromos gitár története dióhéjban!
2019, május 30.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden idők egyik legnépszerűbb hangszere az elektromos gitár. Ezen a hangszeren játszani régen és most is hihetetlenül imponáló. Több műfajban is jut hely az erősítő által felerősített hangoknak a bluestól az elektronikán át a metálig.

Az elektromos gitár története nem olyan régre nyúlik vissza, mint a klasszikus akusztikus gitáré. Minden az 1920-as években kezdődött, amikor az amerikai George Delmetia Beauchamp kísérletezni kezdett egy új hangzással. Rájött, hogy elektromágneses pickuppal nagyobb hangerőt lehet előcsalni a hangszerből. A találmányát 1932-ben kezdték gyártani.

Ezt követően Walter Fuller, a Gibson mérnöke a pickupot alapul véve szintén kísérletezni kezdett egy hatszög alakú hangszedővel, amit 1935-re fejlesztett ki. Az elektromos gitár népszerűsítésében és fejlesztésben részt vett két kiváló, kísérletező kedvű zenész is, Alvino Rey és Les Paul, így született meg a tömör testű elektromos gitár.

Clarence Leonidas Fender, azaz Leo Fender volt az, aki az elektromos gitár gyártását forradalmasította. Egyik újítása volt például a csavarozott gitárnyak, ami a hangszer egyszerűbb javítását tette lehetővé.

Seth Lover – szintén a Gibson tervezőjeként – 1955-re kifejlesztett egy újabb hangszedőt. A hetvenes években megjelentek Paul Reed Smith újfajta gitárjai. Ezek a hangszerek a magas szaktudás, az első osztályú alapanyagok és az esztétikus külső megtestesülései voltak.

Ma a legnépszerűbb elektromos gitárok közé tartozik a Fender Stratocaster, a Gibson Firebird, vagy a Gibson Les Paul.

A www.gitarcentrum.hu webcímen cégünk, a Bigson Kft. Gitár Centrum Hangszerboltjának honlapját találja, ahol a legnagyobb gitárgyártó márkák termékeit forgalmazzuk. Vásároljon webáruházunkból, vagy látogasson el hangszerüzletünkbe személyesen, ha a fővárosban jár! A részletekkel kapcsolatban bővebb felvilágosítást nyújtunk elérhetőségek egyikén, az info@gitarcentrum.hu e-mail címen, vagy a +36-1-322-0403-as telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
talentum-autosiskola.hu_2.19maj
Az elsősegély tanfolyamon tanultakat bármikor tudja hasznosítani!

Az elsősegély tanfolyam nélkül nincs B kategóriás jogosítvány, ezért az esetek többségében jellemző, hogy az emberek közvetlenül a gyakorlati oktatás...

Close