Kövess minket!
  
     

Az esővíznek is több élete van!

Az esővíznek is több élete van!
2018, január 29.

Önnek mi jut eszébe az esőről? Nekünk az esővíz hasznosítás! Az esővíz nem csupán arra jó, hogy a kertet, a gyepet természetes módon éltető vízhez juttassuk. Ha egy kicsit szeretnénk tudatosabban élni, és odafigyelni arra, hogy milyen módokon hasznosítsuk a természet éltető erőit, akkor érdemes megfontolni az esővízgyűjtő tartály telepítését és használatát.

Egy háztartásban nagyon sok vizet használnak, hiszen napi szinten szükség van rá mosogatáshoz, mosáshoz, takarításhoz, főzéshez, fűtéshez és a kert locsolásához is. Egy többtagú családnál ez a mennyiség megtöbbszöröződik. Télen a fűtési szezonban sokkal több energiára van szükség, ez pedig megnöveli a vízfogyasztást, vele együtt pedig a rezsiszámlát is. Ha jó lenne valamilyen alternatív megoldással számottevően csökkenteni, vagy kiváltani a vízfogyasztást, akkor kiváló lehetőség az esővízgyűjtés!

Nem kell más hozzá, csak egy megfelelő méretű és megbízható minőségű műanyag tartály, és persze egy jó vízszűrő berendezés. Egy ilyen tartály műanyagból készül, ami hosszú ideig nem igényel cserét, ellenálló, időtálló, erős anyagú, így az esővíz tartályra évekig számíthatunk.

Az összegyűjtött esővizet széleskörűen tudjuk felhasználni, ezzel pedig lefaraghatunk a magas közüzemi díjakból. Az időjárás egy ideje már eléggé kiszámíthatatlan, így nem lehet tudni, mikor nézünk elébe egy szárazabb időszaknak. A drága csapvizet locsolásra pazarolni már-már luxusnak számít, de az összegyűjtött esővíz már annál praktikusabb erre a célra.

A műanyag tartályban összegyűjthetünk az esős napokon annyi vizet, hogy jut belőle minden olyan tevékenységre, amihez nem kell ivóvíz minőségű víz, tehát leöblíthetjük vele a vécét, kocsit moshatunk, de takaríthatunk is. Ezzel – ideális esetben – a napi felhasznált vízmennyiségnek körülbelül a felét kiválthatjuk!

A www.pgplast.hu weboldalon olyan céget talál, ami minőségi műanyag tartályok gyártásával járul hozzá a környezetbarát, takarékos vízfogyasztáshoz. Keressen minket bizalommal a +36-20-542-06-72-es telefonszámon, vagy pedig írjon az info@pgplast.hu email címre, és rendelje meg saját, egyedi méretre gyártott esővízgyűjtő tartályát!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Hatékony pattanáskezelés? Lehetséges!
Hatékony pattanáskezelés? Lehetséges!

A tinédzser kor egyik jellegzetes tünete a pattanás. Szinte minden tizenéves fiatal szembesül azzal, hogy az arcbőre ­– ahogy az...

Close