Kövess minket!
  
     

Érdekességek a tetoválás történelméből

Érdekességek a tetoválás történelméből
2016, július 29.

A tetoválás készítés nem egy modern kori hóbort, hiszen hatalmas történelme van, amely bőven az időszámításunk előtt kezdődött. A legkorábbi tetoválások Egyiptomhoz köthetők, még a piramisépítés korából.

Minden kultúra másra használta, de elmondható, hogy a tetoválás készítés szerepe szinte az összes esetben a megjelölés volt. A görög kémek az egymás közötti kommunikáció könnyítésére használták, megjelölve a személyazonosságot és a rangot. A rómaiak a bűnözőket és a rabszolgákat jelölték tetoválással, a spártaiak nemzetségük jelét vésték magukra, Ázsiában pedig sokszor a társadalmi státuszt jelölték így.

Samuel O’Rtiely nevéhez köthető az első elektromos tetováló gép, aki Edison elektromos tollának technikájából merített ötletet. 1891-ben szabadalmaztatta a gépét, amely hasonlóan épült fel, mint a mai tetováló gépek.

A színes, vagy fekete-fehér tetoválás a társadalom szemében lenézett volt, ám az 1960-as években megváltozott a hozzáállás, köszönhetően egy Lyle Tuttle nevű tetováló művésznek. Az ő megnyerő személyisége bevonzotta az ügyfeleket, még hírességeket is tetovált. Ma már virágzik a tetováló ipar, hiszen egy szép és stílusos színes, vagy éppen fekete-fehér tetoválás szebben mutathat bármilyen ékszernél.

Hiába a viharos történelem, a tetoválás készítés eredeti szerepe megmaradt: ma is szimbolikus jelentéssel bír. Sokan egy számukra fontos emberhez köthető képet vagy szöveget tetoválnak magukra, mások a személyiségüket akarják kifejezni, vagy esetleg rajongásukat egy könyv, film vagy játék iránt.

Ha Ön is részese szeretne lenni a tetoválás történelmének, látogass el tetováló szalonunkba Szegedre, a Napfény városába! A Sun City Tattoo & Piercingben mi segítünk, hogy Ön kifejezhesse az egyéniségét, legyen szó tetoválás készítésről vagy piercing szúrásról! Honlapunkról, mely a www.tattooszeged.hu címen érhető el, megtudhat minden fontos információt, és képeket is nézhet a munkáinkról!

Fordulj hozzánk bizalommal a +36-30/8586-466-as telefonszámon, vagy a tattooszeged@gmail.com e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
35129004 - opened window to the blue heaven with white clouds
Korszerűsítse otthonát költséghatékony és biztonságos nyílászárókkal!

Hamarosan ablakcserére kerül sor otthonában, de még nem biztos benne, hogy pontosan milyen típusúak legyenek? Szeretne nagy hangsúlyt fektetni erre...

Close