Kövess minket!
  
     

Fantasztikus lehetőség a címerkészítés

Fantasztikus lehetőség a címerkészítés
2020, január 30.

Azt gondolnánk, hogy a címerkészítés csak a gazdagok és a nemesek kiváltsága. Talán régen így is volt, de ma már szinte akárki készíthet családjának, intézményének vagy testületének egy örökletes, hozzá illő motívumokkal díszített jelvényt. Nem csak régen, hanem manapság is egyre több szerepet kapnak a logók, a szimbólumok és a címerek is. Így nem csoda, ha egyre többen választják a címerkészítést is.

Sokszor a címerkészítést komoly címerkutató munka előzi meg, de néha teljesen egyedi képeket, címerleírásokat vagy más igényeket kell figyelembe venni e fontos jelkép megalkotásánál. Maga a címerkészítési folyamat általában 2-3 hétig is eltarthat, mivel egy úgynevezett „heraldikai” szabályrendszernek kell megfelelniük még a modern kori címereknek is. A címerkészítés során használt heraldikai fogalom egy olyan, címerekkel foglalkozó tudományág, amely azok első, középkori szakértőikről kapták a nevüket.

Hol használhatjuk fel a címerünket?

Az elkészült címereket régebben a pecséteken, a gyűrűkön és különböző építészeti műalkotásokon láthattuk viszont. Így gyakori, hogy festményeken, ékszereken vagy éppen szobrokon is fellelhető egy-egy családi címer. Mára azonban, már a címerkészítés is a digitális világ előnyeit élvezi. Így az alkotások már digitális címerként is elérhetőek. Bár kinyomtatva ugyanolyanok lesznek ezek a képek is, mintha rajzolták volna őket, a vektorosan tárolt információk miatt akármilyen nagyságig nagyíthatóak.

A korlátlanul, minőségromlás nélkül méretezhető alakzatok előnye, hogy akár jó minőségű nyomat vagy tárgy dísz is válhat belőlük. Sokan jelenítik meg címerüket könyvekben, pólókon vagy éppen bögréken is. Fontos azonban, hogy csak is hozzáértő, nagy szakértelemmel dolgozó címerkészítővel végeztessük ezt a fontos feladatot.

Ilyen nagyszerű szakértő Pálmai András családtörténész és okleveles térképész is, aki már 25.000 forinttól elkészíti családi címerünket. A pontos árhoz azonban fel kell venni vele a kapcsolatot a +36 70 453 6827-es telefonszámon vagy e-mailben az info@genealogus.hu e-mail címen. Weboldalán, a https://www.csaladfakutato.hu webcímen pedig további részleteket is megtudhatunk az általa kínált szolgáltatásokról.

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
tattoosilver
Így válasszunk tetováló szalont

Ha már eldöntöttük, hogy milyen motívummal szeretnénk díszíteni testünket, érdemes azon is elgondolkodnunk, hogy hol tetováltassunk. A tetováló szalon minősége...

Close