Kövess minket!
  
     

Hogyan történik és miért fontos a passzívházak hőszigetelése?

Hogyan történik és miért fontos a passzívházak hőszigetelése?
2019, november 27.

Mivel a tetőszerkezet és a falak önmagukban nem igazán jó hőszigetelők, érdemes rajtuk valamilyen szigetelést alkalmazni, azonban a passzívházak hőszigetelése gyakorlatilag kötelező, hiszen enélkül nem lehetnének azok, amik. Ebben a szegmensben nem ritka a 30-40 centiméter vastagságú hőszigetelés sem, ami egybefüggő, hőhídmentes burkot képez a ház körül.

Az egyre magasabb energiaárak miatt egyre népszerűbb az elképzelés, hogy minél alacsonyabb fenntartási költséggel rendelkező épületeket kell létrehozni; az ilyeneket nevezzük passzívháznak. Egy passzívházban a hőszigetelés az egyik legfontosabb alkotóelem ­– természetesen a teherviselő szerkezetet nem számítva –, hiszen ez teszi passzívvá. A minimális hőveszteségre, a hőhídmentességre és az épület légtömörségére törekvés alapvető, ahogy a későbbiekben a megújuló energiaforrások használata is fontossá válik ahhoz, hogy a ház ténylegesen függetlenítse magát a bejövő energiától.

A cellulóz szigetelőanyag például tökéletesen alkalmas a passzívházak hőszigetelésére, hiszen a befúvás segítségével résmentesen helyezhető el, így teljesen hőhídmentes lehet. Természetesen ezen felül szükség lesz egy párazáró réteg kialakítására is, ami meggátolja a meleg levegő elillanását az esetleges réseken át. Persze ezeken felül is vannak olyan részletek, amelyek elősegítik a passzívházak hőszigetelésének minél hatékonyabb megoldását, mint például a megfelelő nyílászárók, így ezekre is érdemes odafigyelni, és elegendő időt szánni a kiválasztásukra.

Cellulóz hőszigeteléssel foglalkozó cégünk Önnek is segít a passzívház hőszigetelésében, amennyiben az a célja, hogy minél nagyobb mértékben csökkentse az energiaszámlákat. Ha szeretné a szigetelést kedvező áron, környezetbarát alapanyaggal megoldani, válasszon bennünket! Keresse fel a weboldalunkat a www.szigetelescelluloz.hu címen, és olvasson bővebben a passzívházak szigeteléséről!

Ha kérdése lenne, vagy szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-70-701-1479-es telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@celluloz-hoszigeteles.hu e-mail címünkre!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Magyaros és BBQ étterem Kiskőrösön, ahová érdemes betérni!

Mindenki szereti a finom ételeket, ez alól biztosan nincs kivétel, csupán mindenkinek egy kicsit más a finom. Az azonban kijelenthetjük,...

Close