Kövess minket!
  
     

Hotel a Budai várban – a St. George Residence Hotel története napjainkig

Hotel a Budai várban – a St. George Residence Hotel története napjainkig
2019, július 29.

Mindig izgalmasabb egy olyan helyen megszállni, aminek komoly történelmi múltja van, már az elhelyezkedése és a látványvilága is különleges hangulatot ad az egész pihenésnek. Magával ragadó régi építészeti stílusok, korabeli bútorok, izgalmas történeteket mesélő falak között igazi időutazást tehetünk, a modern kori kényelmi eszközökkel kiegészülve. A St. George Residence Hotel a Budai várban található, az UNESCO által a Világörökség részévé nyilvánított területen.

Az első fellelhető írásos dokumentumok 1311-ből származnak, és kiderül belőlük, hogy három középkori alapokon nyugvó sarokház épületegyüttes rekonstrukciójából jött létre. Már 1784-től 1868-ig is fogadó üzemelt az épületben, amit a szerencse istennőjéről, Fortunáról neveztek el. Innen ered az utca neve, habár a hotel a Budai várban már más néven üzemel, az utca még mindig ezt viseli. Akkoriban a tehetős, nemes emberek gyakran négy lovas hintóval érkeztek, így az 50 ló befogadására alkalmas istálló kifejezetten jól jött. Emeletén 8, földszintjén 4 szoba várta a pihenni vágyókat, saját étteremmel és kávézóval, biliárdszobával volt felszerelve. Utazók és előkelőségek egyaránt kedvelt helyévé vált, török követ és kísérete, de nem kisebb urak, mint Ferdinánd főherceg és kísérete is tiszteletét tette a fogadóban. Hentzi tábornok is megszállt itt, ami miatt az épületet ágyúlövés érte, az azóta eltávolított golyó a mai napig megtekinthető. 1872-től rengeteg mindennek adott otthont az épület, amíg 2006-ban a rekonstrukció után újra régi pompájában várja a pihenésre vágyókat a hotel a Budai várban. A legmodernebb felszereltséggel, mégis korabeli hangulattal, rendezvényteremmel, nemzetközi és magyar konyhát felvonultató étteremmel az egyik legjobb választás a St. George Residence Hotel a Budai várban!

Cégünk nagy figyelmet fordít a modern és a régi értékek megőrzésére hoteljében a Budai várban! Keresse fel honlapunkat, amit a www.stgeorgehotel.hu címen érhet el, tegyen nálunk virtuális sétát! Ha kérdése van, vagy szobát foglalna, forduljon hozzánk bizalommal a +36 1 393 5700-as számon, vagy küldjön nekünk üzenetet az info@stgeorgehotel.hu címre!

 

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
sail-ing.hu.19jul
Legyen a hobbija a munkája, tegyen tengeri vitorlás vizsgát!

A tengeri életérzés sokakat magával ragad, egész nap csak szelni a habokat, kémlelni a horizontot csodálatos érzés. A teljes szabadság...

Close