Kövess minket!
  
     

Így nézzünk szembe a kellemetlenkedő ágyi poloskákkal!

Így nézzünk szembe a kellemetlenkedő ágyi poloskákkal!
2019, október 25.

Aprócska, szabad szemmel alig látható rovarok, melyek meg tudják keseríteni az ember életét. Ezek az ágyi poloskák. Megszabadulni tőlük sajnos egyáltalán nem egyszerű, hiszen gyorsan szaporodnak, így akár az egész otthonunkat is el tudják lepni. Érdemes még időben felvenni velük a harcot! Méretük 0,5-0,7 cm, színük vörösesbarna, és vérrel táplálkoznak. Sajnos mára az ágyi poloskák a világ minden részén elterjedtek, főleg elhanyagolt lakásokban, régi használt bútorokban húzzák meg magukat. Csípésük igen kellemetlen, égető, viszkető érzést hagynak maguk után. Legtöbbször ágyakban, matracokban, kanapékban és fotelekben telepednek meg.

Ágyi poloskára utaló jelek

Mivel igen kis méretű állatról beszélünk, eleinte nem mindig veszik észre az emberek, hogy ágyi poloskával van dolguk. Árulkodó jelek lehetnek az ágyban talált rovar levedlett bőrdarabkái, ürüléke, döglött poloskák, és aprócska vérpöttyök a takarón, párnán, illetve a reggelre megjelenő csípések a végtagjainkon. Ilyenkor érdemes átnézni a fekvőhelyünket, hiszen könnyen lehet, hogy az ágykeret, vagy a matrac alján megtaláljuk az aprócska, fekete petéket. Ha az ágyi poloska elszaporodott az otthonunkban, nem könnyű megszabadulni tőlük, ezért szakemberek is csak a 2 lépcsőben történő irtásban bíznak.

Hogyan zajlik a szakszerű ágyi poloska irtás?

Irtás során 2 alkalommal permetezést, illetve légtérképezést végeznek a szakemberek füstképzéssel. A rovarirtás idejére mindenképpen fontos, hogy elhagyjuk a lakást legalább 8, de jobb, ha 10 órára. Ez idő alatt a nagyobb hatékonyság idejére a lakás nyílászáróit zárjuk be. Mivel az irtószer sem a bútorokon, sem a lakás falain nem hagy nyomot, ezért a 10 óra eltelte után csak egy nagyobb szellőztetés javasolt, a füst eltüntetése miatt. Annak érdekében, hogy valóban végleg búcsút mondjuk ezeknek a kellemetlenkedő vérszívóknak, 10-15 napon belül érdemes megejteni a második irtást is. Mivel az ágyi poloska igen jól alkalmazkodik, és jól el tud rejtőzködni, fontos hogy a második irtás se maradjon el, hiszen a rovarok életben maradnak még akkor is, ha hetekig táplálék nélkül maradnak. Ha ágyi poloskát észlelünk az otthonunkban, érdemes azonnal felkeresni egy szakembert, a hatékony irtás érdekében.

Látogasson el a www.66kartevoirtas.hu weboldalunkra, ahol pontosabb információkat olvashat a kártevőirtásról, vagy keressen minket telefonon, a 06 70 418 77 02-es számon vagy írjon üzenetet az info@66nap.com e-mail címre!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
A pszichológus rendelés Dorogon is elérhető!

Az emberek többsége, ha szüksége van valamire, szereti azt a lakóhelye közelében elintézni. Ilyen a vásárlás, a hivatalos ügyek intézése...

Close