Kövess minket!
  
     

Ismerkedjen meg a chiliszószok varázslatos világával!

Ismerkedjen meg a chiliszószok varázslatos világával!
2017, augusztus 22.

A chili paprika terjedésének semmi sem szabhat gátat! Egyre többen kedvelik az enyhébb, erősebb és méregerős chiliket is, főzőversenyeket rendeznek, termesztik és fogyasztják őket. A kapszaicin hatásait mindannyian ismerjük, azonban a magyar hegyes erős fényévekre van egy igazi chili paprikától!

A chili a Távol-Keletről terjedt el az egész világon, manapság már a Föld minden táján fogyasztják, sőt, a nemzetek konyhájába is bekerült. Ereje mellett az íze miatt is érdemes chili paprikát használni, hiszen az általánosan elterjedt tévhittel ellentétben igencsak különböző zamatú és ízvilágú chilikhez lehet hozzájutni. Mi több, évről-évre többféléhez, hiszen a termesztők folyamatosan összemérik tudásukat és egyre erősebb chilijeik mellett egyre több hibridet is előállítanak az ínyencek nagy örömére.

A chili paprikában található kapszaicin ingerli a szájban lévő fájdalomérzékelő receptorokat, tartósan érzéketlenné teszi őket, ezért a rendszeres chilifogyasztók ugyanazt a paprikát kevésbé érzik csípősnek, emellett fokozza az ízleléshez szükséges nyálképződést is. Gyorsítja az anyagcserét és számos más, pozitív hatása is van egészségünkre, például nyugtató hatású vegyületek kibocsátására ösztönzi az agyat, emiatt alapanyagként használják a gyógyszergyártásban is!

A chilit nem csak különféle ételekbe főzhetjük bele, de önálló fogásokat is készíthetünk belőlük. Népszerűek a chiliszószok és mártogatósok, melyeket nachossal vagy zöldségekkel fogyaszthatunk, de akár a nyári szabadtéri sütögetéseknek is elengedhetetlen kelléke lehet egy-egy ínyenc chilis mártogatós szósz.

Ha szeretné megkóstolni ezeket a nem mindennapi élvezetet nyújtó különlegességeket, nem kell mást tennie, csak ellátogatni cégünk, a Sárréti Chilifarm honlapjára, a www.chilifarm.hu-ra és válogatni webáruházunk kínálatából! Többféle mártogatóst kínálunk, a Lecsókolom nevű chilis lecsókrémünk, a Hungaroma Adobo szószunk és chilis hagymalekvárunk, a Hagymagamra méltán lett sikeres és közkedvelt termék! Ha kérdése van, a +36-30-554-5227-es telefonszámon, vagy a shop@chilifarm.hu e-mail címen érdeklődjön!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Tevékenykedjen a konyhában vidáman, különleges eszközök használatával!
Tevékenykedjen a konyhában vidáman, különleges eszközök használatával!

Hasznos ajándékot keres ismerősének, és nem tudja, mivel okozhatna örömet? Esetleg saját részére keres különleges eszközöket, amelyekkel nem csak feladatait...

Close