Kövess minket!
  
     

Ló és ember különleges kapcsolata

Ló és ember különleges kapcsolata
2017, július 28.

A ló és az ember már évezredek óta együtt él, ismeri egymást, szorosan együttműködik egymással. Az ókor óta a ló az ember hasznos és hű társa munkában, harcban, kikapcsolódásban. A lovak és az emberek sorsa egybefonódott, olyannyira, hogy ez Leonardo Da Vinci híres szavaiban is megmutatkozik: „Az embert a ló tette naggyá.”

A lovakat manapság főleg sportra, hobbiállatként tartják. Sokan válnak a lovaglás szerelmeseivé és ezeknek a gyönyörű és okos állatoknak az elkötelezett rajongóivá, barátaivá. A lovaglás nem egyszerűen sport vagy költségesebb kategóriába sorolható hobbi, kikapcsolódás, jóval több annál. A lovaglás különleges élmény, gyógyító terápia, olyan kapcsolatot alakít ki a ló és lovasa között, ami nem csupán fizikailag, de szellemileg, érzelmileg és lelkileg is hatással van az emberre. ” Ha valaki egyszer felül a lóra, és ha szereti a lovat, nem valószínű, hogy utána el fogja hagyni a lovaglást.” Mészáros Zsolt egyszerű és lényegre törő szavai fejezik ki az ember és ló közötti szoros kapcsolat meglétét.

Sokaknak azonban nincsen lehetőségük rendszeresen lovak közelében lenni, lovas iskolába járni és ott órákat venni. Ez bizony idő-és pénzigényes dolog. Nekik sem kell lemondaniuk ezeknek a fenséges négylábúaknak a közelségéről. Egy-egy nyári vakáció, hétvégi kirándulás keretében is találhatnak lovasprogramokat, ahol kipróbálhatják a lovaglást, közelebb kerülhetnek ezekhez a gyönyörű állatokhoz. A Gedeon Farmon, idilli, autentikus vidéki környezetben a pusztaprogram keretein belül próbálhatja ki mindenki a lovaglást, vehet részt lovasprogramokon. A lovak mellett sok más állat életébe is bepillantást nyerhet, aki ellátogat Bugacpusztára! Finom ételek, házias ízek, friss levegő és sok-sok nyugalom jellemzi ezt a környezetet. Nem csoda, hogy sokan visszavágynak, visszatérnek ide.

A www.gedeonfarm.com-on Ön is tájékozódhat a Gedeon Farm programjairól és szállást is foglalhat! Több információt szerezhet az info@gedeonfarm.com email címen keresztül, vagy a 0676722800-as telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Látogassa meg kedvenc városát a buszos utak egyikével!
Látogassa meg kedvenc városát a buszos utak egyikével!

Régóta vágya, hogy eljusson kedvenc városába, amit nem szeretne tovább halogatni? A buszos utakat részesíti előnyben, így ezzel a közlekedési...

Close