Kövess minket!
  
     

Megfelelő téli gumival az optimális teljesítményért

Megfelelő téli gumival az optimális teljesítményért
2016, január 26.

„Mikor és miért érdemes téli gumit felszereltetni gépjárművünkre?”
Sokan szeretik halogatni ezt a kérdést, mondván, hogy még úgysem esett le az első hó, nincs fagy és nem keletkezik ezáltal jég sem. Pontosan ez a hozzáállás vezet a balesetek nagy százalékához a téli hónapok során, hiszen tévesen él a közhiedelemben, hogy pontosan mire is alkalmas a téli gumi.

A téli gumi mind összetételben, mind külső kialakításra eltér más társaitól. Bár gyakran ezek nem szembetűnő változások, és olykor alaposabb vizsgálat szükséges a különbségek fellelésére, tulajdonságait tekintve mégis nagyban eltér a nyári gumiktól.

A téli gumi előnyei és ismérvei:

  • Ha külsőre szeretnénk megállapítani a gumiabroncs mivoltát, kezdjük a bordázattal. A téli gumik ugyanis jóval szélesebb és mélyebb bordázattal rendelkeznek, melyek a jobb tapadásért és az optimális víz, illetve hó-elvezetésért felelnek.
  • A második szempont, mely alapján megállapíthatjuk, hogy milyen abroncsot látunk, az a keménység. Míg a nyári gumik a melegebb fokokra vannak optimalizálva, addig a téli abroncsok a hűvösebb időben nyújtják az ideális keménységet, hiszen csak bizonyos fok alatt képesek tágulni. Pontosan e tulajdonságuk miatt téves az a teória, hogy csak a hóban nyújtanak jobb teljesítményt, hiszen már 10°C alatt is jobb tapadást biztosítanak, mint a nyári gumik.
  • Szemmel nem látható, azonban fontos különbség az anyagösszetétel, mely garantálja az abroncs tágulási képességeit.
  • Télen, a hűvösebb idő beköszöntével, érzékelhetik az autósok a gépjármű romló teljesítményét, melynek egyik oka a nem megfelelő abroncs alkalmazása lehet – a téli gumi ugyanis garantálja a megfelelő tapadást, ezáltal növelve a teljesítményt.

Ne késlekedjen tehát, és váltson Ön is téli gumira, mielőtt súlyosabb gondokkal kéne szembenéznie!

Ha valóban biztos forrásból származó, minőségi és kedvező árú abroncsot keres, tekintse meg honlapunkat a www.ar-go.hu oldalon. Számunkra a legfontosabb, hogy ügyfeleink elégedetten és biztonságosan távozhassanak gépjárműveikben!

Kérdés esetén állunk rendelkezésére telefonon a 06 -30/300-97-44-es számon, illetve e-mailben, az argoabroncs@t-email.hu címen.

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
kozmetikai termékek
Hatékony pakolások bőrünk egészségéért

Igyekszik ügyelni bőre egészségére, és még többet szeretne tenni szépségéért? Manapság már a kozmetikai termékek igen széles skálán mozognak, pakolás...

Close