Kövess minket!
  
     

Mi a különbség a száraz és nedves sóklímák között?

Mi a különbség a száraz és nedves sóklímák között?
2017, június 22.

Légúti betegségek esetében az egyik legnépszerűbb kezelési módszer a sóterápia. Létezik nedves és száraz sóklíma is, de sokan nem tudják, hogy a kettő között hatalmas a különbség. A nedves sóklíma hagyományos inhalációs eljárásnak számít, ilyenkor a vízben oldott sópárát lélegzi be az asztmás, légúti allergiás vagy légcsőhurutos beteg. Ennek az eljárásnak viszont vannak negatív hatásai is. A legnagyobb probléma, hogy a hatóanyag nagy páratartalma miatt a só jelentős része letapad a légutak falán. Ez nem szerencsés, hiszen a kezelés célja, hogy a só lejusson a kishörgőkbe, ahol fel tudja oldani a simaizmok görcsét, megszünteti a gyulladást és megöli a baktériumokat.

A legtapadt só problémáját küszöböli ki a száraz sóklíma, mely a nedves sóklímánál hatékonyabb, egyben mellékhatásoktól mentes is. A száraz sóklímás kezelés esetén a sót finom szemcsékre aprítják, mely a légutakba jutva garantáltan elér a tüdő mélyére, hogy ott kifejtse jótékony hatását. Természetesen ahhoz, hogy a sót száraz formában a szervezetbe lehessen juttatni, mikroszkopikus méretű szemcsékre van szükség. A só szemcsenagyságának 5 mikron alatt kell lennie, ugyanis a kishörgők bejáratának átmérője 5 mikron, tehát ennél nagyobb sószem nem fér át rajta. Emellett az is előny, ha ezek a száraz sószemcsék elektromosan töltöttek, mivel ekkor a hatásfokuk még magasabb. A sóklíma számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, rendszeres alkalmazása erősíti az immunrendszert, így védettebbé tesz minket a vírusos megbetegedések ellen. Azonban fontos tudni, hogy viszonylag kevés Magyarországon a megbízható sókamra üzemeltetők száma, akár egy kézen meg lehet számolni, hogy hányan rendelkeznek ÁNTSz klímabemérési jegyzőkönyvvel, márpedig ez sokat számít.

Ha megbízható és elismert sókamra üzemeltetőt keres, forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.arec.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-974-3217-es telefonszámon, illetve az arec@t-online.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Tudnivalók a só gyógyító hatásairól
Tudnivalók a só gyógyító hatásairól

A só a Föld egyik legfontosabb éltető eleme, a világon bárhol megtalálható, nem utolsó sorban a szervezetünkben is! A só...

Close