Kövess minket!
  
     

Miért fontos a klímaberendezések rendszeres karbantartása, tisztítása?

Miért fontos a klímaberendezések rendszeres karbantartása, tisztítása?
2017, július 26.

A klímaberendezések rendszeres karbantartása és tisztítása elengedhetetlen, ugyanis egy elhanyagolt készülék rendkívül ártalmas az egészségünkre, továbbá a karbantartás hiánya a berendezés meghibásodását is okozhatja!

A klímák beltéri egységének belseje a folyamatos páralecsapódás miatt, hűtés közben folyamatosan nedves, ami kedvez a betegségeket okozó baktériumok, gombák elszaporodásának, amelyek először csak szagot áraszthatnak, majd komoly légúti megbetegedéseket okozhatnak. Annak érdekében, hogy mindezt elkerüljük gondoskodnunk kell a légkondicionálók rendszeres tisztításáról! A készülékgyártók igyekeznek ezeket a veszélyforrásokat kiküszöbölni, ezért már az újabb klímaberendezések esetében speciális szűrőket alkalmaznak.

A légkondicionáló karbantartása befolyásolja a készülék zökkenőmentes működését is! A klímaberendezések beltéri egységei nagy mennyiségű levegőt mozgatnak meg, amit egy sűrűn lemezelt hőcserélő felülettel áramoltatnak vissza a helyiségbe. Sajnos a sűrű lemezelés miatt a lamellákon valamennyi por vagy szösz fennakad, amik a légkondicionáló beltéri egységégének eltömítését okozzák, ebből kifolyólag csökken a készülék hatékonysága és nő az áramfogyasztás!

A megfelelő működés szempontjából a klímák kültéri egységeinek tisztítása kiemelten fontos feladat, ugyanis a kültéri egység jóval szennyezettebb levegőt keringet, emiatt sokkal könnyebben és hamarabb koszolódik, mint a beltéri egység. A kültéri berendezések legnagyobb ellenségei például a nyárfavirág szálló szöszei, amelyek képesek vastag rétegben felrakódni a készülékekre, ezzel elzárva a levegő útját, ami meghibásodáshoz vezethet, ezért fontos, hogy a klíma karbantartás alkalmával ez is ellenőrizve legyen!

Ha nincs kellő tapasztalata a klíma karbantartásával kapcsolatban, bízza szakemberekre a munkálatokat! A Textra Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. munkatársai állnak rendelkezésére! További információkért keresse fel honlapunkat, a www.textra.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-1-260-2535-ös számon vagy érdeklődjön e-mailen a textra@textra.hu címen! Keressen minket bizalommal!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Tudnivalók a piercingek nyári ápolásáról
Tudnivalók a piercingek nyári ápolásáról

A nyár a szabadság érzéséről is szól, ezért e ténytől fellelkesülve sokan készítettnek nyári időszakban piercinget, ilyenkor viszont számolni kell...

Close