Kövess minket!
  
     

Miért fontos az akkumulátor ellenőrzése a tél előtt?

Miért fontos az akkumulátor ellenőrzése a tél előtt?
2016, október 3.

Beköszöntött az ősz, és ezzel együtt a téli felkészülés időszaka is. A szezon előtt fontos, hogy felkészítsük szervezetünket, illetve környezetünket az előttünk álló kihívásokra, és pontosan ezért elengedhetetlen az is, hogy gépjárművünket is alávessük egy alapos ellenőrzésnek.

A személygépjárműveknek három olyan pontja van, melyek meghibásodás esetén komoly veszélyt jelenthetnek ránk a tél folyamán. A vezérlésért- és fékezésért felelős rendszer, a motor és az akkumulátor. Ez utóbbi különösen érzékenyen reagálhat a változó időjárással szemben, ezért nem meglepő, ha a hűvös estéket követően arra ébredünk, hogy autónk nem indul, ilyenkor pedig, az esetek nagy részében, az akkumulátor a ludas.

Az akkumulátor meghibásodásoknak számtalan oka lehet. Elég egyetlen apró csatlakozási hiba, egy elcsúszott kábel vagy egy kis szennyeződés valamelyik elemen, és máris megtörténik a baj. Ebben az esetben az alábbi megoldások jöhetnek szóba:

  • Ellenőrizzük az akkumulátor környékét: a problémát gyakran a rossz érintkezés okozza, melyet sok esetben a szennyeződött akkusaru megtisztításával tudunk kiküszöbölni.
  • Szabaduljunk meg a felesleges nedvességtől: gyakori ok a gépjárművek esetében az is, hogy a lecsapódott nedvesség és pára rövidre zárja az akkumulátort. Próbáljuk meg alaposan megtörölni az akkufedelet, és ha ez sem működik, azonnal keressünk fel egy márkaszervizt!
  • Gyakran előfordulhat az is, hogy az akkumulátorban nincs elegendő töltöttség, ez azonban szerencsére könnyedén orvosolható!

Télen a meghibásodott akkumulátorok sokkal könnyebben befagynak és teljesen tönkremennek, ezért fontos, hogy még a tél beállta előtt ellenőriztessük gépjárművünket, és szükség esetén cseréljük le a hibás alkatrészeket!

Nagy segítséget nyújthat webáruházunk, ahol Daewoo Kalos, Opel Zafira és Opel Astra alkatrészeket is találhat! Látogasson el a www.bondauto.hu-ra, ahol kedvező ajánlatokkal várjuk! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, a 06-30/479-73-14-es számon, vagy e-mailben, a bondauto@gmail.com címen.

Ne feledje: ha Opel alkatrészekre van szüksége, a legjobb helyen jár!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
lakatos munka
Bízza ránk gépjárművét, ha lakatos munkákról van szó!

Napjaink társadalmi normája igen érdekes: a gazdasági piac által ránk helyezett nyomás, ami szerint a fogyasztás elengedhetetlen eleme létezésünknek, ütközik...

Close