Kövess minket!
  
     

Milyen előnyökkel alkalmazhatunk almasav bontást?

Milyen előnyökkel alkalmazhatunk almasav bontást?
2017, augusztus 23.

Az erjesztési és az almasavbontási munkafolyamatok is hozzáértést, nagy odafigyelést igényelnek. A minőséget nem csak az alapanyag, hanem a kiválóan irányított szőlőfeldolgozás és almasavbontás is befolyásolja, ami nehézségek nélkül csak kifogástalan borászati eszközök felhasználásával sikerülhet.

A borkészítésben kiemelkedő szerepet játszik a must savas közege, amelynek a legnagyobb része borkősavból és almasavból áll. Többféle savat különböztethetünk meg, amelyek ízérzete is eltérő. Savasabb fajtájú borok esetében almasavat is bonthatunk, amely során célszerű követnünk a teendők megfelelő sorrendben történő ellátását. A hatékony musttisztítást követően fontos, hogy a tápanyagokat helyesen keverjük be.  Együttoltásos almasavbontó baktériumos beoltás alkalmával az almasav bontás rendkívül gyorsan lejátszódik, az erjedéssel együtt. Az irányított almasavbontás folyamata során tanácsos ügyelnünk a 15 fok fölötti hőmérsékletre. Uvaferm Alpha használatával krémesség fokozó anyagok termelését eredményezve bontódik le az almasav, minden kellemetlen vegyület, és az egészségre ártalmas biogén aminok képzését mellőzve. Bármilyen módot választunk tevékenységünk lebonyolításához, nem szabad megfeledkeznünk a színvonalas munkavégzésről, amihez nélkülözhetetlenek a borászati kellékek. Normál technológia esetén a palackozásnál már nem találkozunk almasavval. Amennyiben pedig speciális technológiával segítjük a folyamatot, más eredményre juthatunk. Az irányított almasavbontás több előnnyel is jár a spontán savbomlással szemben:

  • Jelentősen gyorsabb.
  • Számos kockázatot kizár.
  • Elősegíti a nagy mennyiségű bor gondtalan elkészítését.

A bor tulajdonságainak alakulását biztosan a kezében tartva, munkáját egyszerűen végezve juthat kiváló eredményre, ha magas minőségű borászati eszközöket vesz igénybe. A Bí-Bor-Ász Borszaküzlet munkatársaiként készséggel állunk rendelkezésére, bármilyen borászati kellékre vagy borkezelő anyagra van szüksége. Látogasson el a www.bi-bor.hu internetes oldalunkra, és szerezzen mindezekről bővebb információt!

Alkalmazzon hatékony, minden szempontból előnyös technológiát, és állítson elő finomabbnál finomabb borokat! Végezze könnyedén munkálatait megbízható, minőségi borászati eszközök felhasználásával! Tájékozódjon borszaküzletünkben, felmerülő kérdéseivel pedig forduljon hozzánk bizalommal a 06-30-6637382 –es villányi, vagy a 06-30-6637381 –es siklósi telefonszámunkon! Üzenetét az info@bi-bor.hu e-mail címünkre küldje el!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Amit az egészségbiztosításról tudni érdemes
Amit az egészségbiztosításról tudni érdemes

Egészségünk fontossága mindig olyankor jut eszünkbe, amikor valamilyen egészségügyi problémával kell szembesülnünk. Szerencsére van lehetőségünk arra, hogy előre felkészüljünk a...

Close