Kövess minket!
  
     

Minden, amit a koktélokról tudni kell!

Minden, amit a koktélokról tudni kell!
2015, november 30.

A koktél egy minimum két alapanyagból készült ital, melynek létezik alkoholos és alkoholmentes verziója is. A variációk száma végtelen, sőt, sokszor csak egy kis fantázián múlik valami egyedi és új koktél megalkotása. A legtöbb koktél alapját likőr vagy valami tömény szesz, leggyakrabban tequila vagy vodka alkotja.

Magyarországon legismertebb koktélok közé sorolandó a Pina Colada, a Mojito, a Cuba Libre, a Sex On The Beach, a Long Iced Tea, a Margarita és Tequila Sunrise.

Számtalan mítosz és legenda kering a koktél kialakulásáról, de a legelső hivatalos forrás 1806-ból származik. Ekkor jelent meg a The Balance and Columbian Repositori napilap május 13-ai számában a koktél meghatározása, miszerint „A koktél különböző szeszesitalokból, cukorból, vízből és keserűkből kevert kitűnő, élénk ital.”.

A 20. század első éveiben az igai koktélkeverő mesterek az USA-ban és Kubában voltak fellelhetőek. Ők voltak azok, akik a százféle alapanyagból olyan italokat kevertek, melyeknek pazar színvilága és díszítése a büszke páva vagy a kakas farktollára emlékeztettek. Innen ered az elnevezés is: cocks tail – kakas farka.

A koktél készítéséhez leggyakrabban használt koktél kellékek és koktél alapanyagok:

 • Gyümölcslevek, üdítőitalok, energiaitalok, alkohol.
 • Koktélszirupok és pürék.
 • Koktélkeverő.
 • Keverőpohár, koktélos pohár.
 • Koktélcseresznye vagy valamilyen másmilyen gyümölcs, italtól függően.
 • Szívószál, dekorációs kellékek.

A koktélkészítés folyamata koktél kellékek használatával:

 • Válasszuk ki az összekeverni kívánt alapanyagokat.
 • Minimum két alkotóelemet válasszunk – csak a fantázia szabhat határt a koktélkészítésnek. Legyünk bátrak!
 • Öntsük az összetevőket a koktélkeverő pohárba.
 • Rázzuk fel, majd öntsük egy formapohárba.
 • Díszítsük ízlésünkhöz mérten.

A megfelelő koktél kellékek alkalmazásával bárki profi koktélkészítővé avanzsálhat egy kis tanulás és kísérletezés után.

A Minden Ami Bár webáruházban minden kiegészítőt megtalálhat Ön is ahhoz, hogy elmerüljön a koktélok világában. Látogasson el a www.mindenamibar.hu weboldalra, és válogasson a minőségi termékek széles választékából. Kérdés esetén forduljon bizalommal munkatársainkhoz telefonon, a 06-70/617-0280-as számon, vagy e-mailben az office@mindenamibar.com címen.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
liquidrendeles
Az elektromos cigaretta működése és felépítése

Az elektromos cigaretta – röviden e-cigi – napjaink egyik legmodernebb megoldása a dohányosok számára, mely hatalmas népszerűségnek örvend. De vajon...

Close