Kövess minket!
  
     

Mit tanultunk a növény- és az állatvilágtól?

Mit tanultunk a növény- és az állatvilágtól?
2016, augusztus 1.

A törzsfejlődés térbeli modellje, más néven a filogenetikus modell három dimenzióból épül fel. A filogenetikus modellben az ember mellett az állatok és a növények is megjelennek, mivel minden élő szervezetet, és ezeknek a fejlődési szintjeit vizsgálja.

Testi állapot, státusz

Az első dimenzió a növényvilág. A növények tevékenysége objektív, növekednek, virágot majd termést hoznak, végül elszáradnak. A növények sorsát sok külső tényező határozza meg, a hozott génállományon túl a születési helye és ideje is. Mivel a növények nem tudnak gondolkodni, ezért ha a tápanyag és a napfény rendelkezésükre áll, akkor minden probléma nélkül fejlődnek. A növénynek nem igazán fontos a létfenntartás, hiszen nem tudja megvédeni magát veszély esetén.

Lelki állapot, magatartás

A második dimenzió az állatvilág. Az evolúciós fejlődésnek köszönhetően az állat már sokkal jobban észleli és értékeli az őt körülvevő világot. Az állatok szervei az evolúció során folyamatosa fejlődnek, alkalmazkodnak a környezethez, és egyre összetettebbé válnak. Az állatoknak már teljesen változatos a magatartása, státusztól függően. Gondoljunk csak arra, mekkora különbség van egy házimacska és egy jaguár viselkedése között. Az állatok beszélni nem tudnak, de kommunikálni igen.

Értelmi képesség, tudat

A harmadik dimenzió az emberi dimenzió, amely úgy jöhetett létre, hogy az emberek az első két dimenzió tapasztalatait felhasználták. Ettől függetlenül saját fejlődést is magáénak mondhat az emberi faj. A legnagyobb fejlődés a nyelv, a beszéd létrejötte. Az ember már úgy ismerkedik a világgal, hogy nevet ad mindennek, amivel találkozik. Ez rendkívüli módon fejlesztette az agyi teljesítményt, és az emberek elkezdték formálni a maguk körül lévő világot.

Amennyiben szeretne többet megtudni a filogenetikus modellről, az evolúcióról, illetve a személyiség dimenzióiról, látogasson el honlapomra, melyet a www.szmszm.hu webcímen érhet el, kérdésével pedig forduljon hozzám bizalommal a szabomargit4@gmail.com e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
26366732 - making music. profile of a handsome young bearded men playing piano
Teljesüljön vágya, legyen elismert és sikeres zongorista!

Élete legszebb pillanatait teszi ki, amikor zongorázhat, és mostanra már tapasztaltan, nagy tudással játszik? Legszívesebben csakis ezzel foglalkozna, de nincs...

Close