Kövess minket!
  
     

Pánikrohamokkal küzdenek a mai fiatalok

Pánikrohamokkal küzdenek a mai fiatalok
2020, február 28.

Szörnyű érzés, amikor valamilyen betegség miatt nem lehetünk urai a testünknek. Azonban valamiért az emberek a fizikai betegségeket még mindig jobban elfogadják, mint a lelki gondokat. A pánikrohamok, a depresszió vagy az evésszavar mind-mind olyan problémák, amit nem szívesen osztunk meg sem családtagjainkkal, sem barátainkkal, sem pedig osztálytársainkkal vagy munkatársainkkal. Pedig a szellemi gondok is komoly betegségek, amiket idejében fel kell ismernünk és meg kell szüntetnünk.

pánikrohamok igen gyakoriak Magyarországon is és nagyon sok fiatalkorú – elsősorban lány – szenved tőle. Maga a pánikroham egy hirtelen jött életérzés, amely nem összetévesztendő a pánikzavarral. Pánikroham esetén mély félelemérzet, szapora szívverés, verejtékezés, remegés, légszomj és mellkasi fájdalom tapasztalható. Sokan el is ájulnak ilyenkor, de van, aki azt tapasztalja, mintha külön vált volna a saját fizikai testétől. A halálfélelem pedig szintén a realitás elvesztésével járó mellékhatások közé tartozik.

A pánikbetegség is kezelhető!

Az első és legfontosabb feladat ha pánikrohamot tapasztalunk, hogy felismerjük, nem szívrohamról vagy szervi megbetegedésről van szó. Az egyre félelmetesebb pánikrohamokat azonban le lehet küzdeni mind gyógyszeres, mind pedig gyógyszermentes módszerekkel. Ez utóbbi rendkívül hasznos a fiatalok számára is, akik elsajátíthatják, hogyan tudják tudatosan átvészelni ezeket a helyzeteket a relaxáció, a meditáció és a megfelelő légzéstechnika segítségével.

A betegség súlyosabb előfordulása esetén a gyógyszeres és a kognitív terápia együttes alkalmazása ajánlott, célul kitűzve, hogy a terápiás kezelés során szépen lassan elhagyhassa a páciens a gyógyszereket. A megfelelő technikák elsajátíthatóak Thiery Henriette pszichológusnál Budapesten, a XII. kerületben. Szolgáltatásainak teljes listája megtekinthető honlapján, a www.thieryhenriette.hu webcímen. Betegségünkkel kapcsolatban pedig akár a +36 70 432-5790-es telefonszámon vagy az info@thieryhenriette.hu e-mail címen is érdeklődhetünk.

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
hajduszoboszloi-hotel-baratsag
Hajdúszoboszlói hotel várja a hétköznap is kikapcsolódni vágyókat!

A Barátság hajdúszoboszlói hotel méltán népszerű, olyannyira, hogy hosszú hónapokkal a szezonok előtt már le vannak foglalva a szobáik, így a húsvét...

Close