Kövess minket!
  
     

Ültessen gyógyhatású növényeket a kertbe, a balkonra!

Ültessen gyógyhatású növényeket a kertbe, a balkonra!
2017, november 2.

Minden betegséget nem kerülhetünk el, de sokat tehetünk a megelőzésért és az immunrendszer egészségéért. Kisebb-nagyobb meghűlések, rossz közérzet, hányinger, álmatlanság, idegesség, emésztési zavarok… Csupa olyan egészségügyi probléma, ami mindennaposnak számít, sokan ismerik a tüneteiket, rendszeresen felbukkannak, de nincs diagnosztizálható betegség a háttérben. Szerencsére ezeknek a tüneteknek a csillapítására, megszüntetésére többféle természetes módszert is ismerünk. Fordulhatunk a patikában megvásárolható, vény nélkül kapható orvosi készítményekhez is persze, de választhatjuk a kertünk, balkonunk növényeinek gyógyerejét is és a természet gyógyhatású növényeinek segítségével enyhíthetünk a bajunkon.

A homoktövis egyike a legnépszerűbb gyógyhatású növényeknek, amit kertbe kiültetve egy állandóan termő, élő patikának leszünk a birtokosai. De lássuk, mit tud a homoktövis, amitől bérelt helye van a gyógynövényes kertben!

A homoktövisről nem túlzás azt állítani, hogy csodanövény, hiszen számtalan egészségügyi problémára nyújt gyors és hatékony gyógyírt. A homoktövis csodatévő ereje magas E vitamin tartalmában rejlik, de ugyanakkor esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, amik pedig a kiszáradt bőr táplálásában nyújtanak hatékony segítséget. A homoktövis külsőleg és belsőleg is nagyszerűen alkalmazható, nem véletlen, hogy számos krém, tea, készítmény alapanyagaként használják fel.

A homoktövis látványnak sem utolsó, hiszen cserjévé fejlődő növénye, mélyzöld levelei és lángoló narancs bogyói igazán mutatós kerti növénnyé teszik. A homoktövis a Himalája lejtőin őshonos, Tibetben régóta nagy becsben tartott cserje, innen terjedt el szerte a világon. A homoktövis termését, illetve annak olaját már az ókorban is hasznosították, ismerték gyógyerejét.

Szereti a homokos talajt és a sok napfényt, jól tűri a fagyokat is. Narancs bogyóit legkorábban két éves korában hozza, termése augusztus eleje és szeptember vége között érik be. Hazánkban védett növénynek számít. A homoktövis terméséből készülhet lekvár, szörp, kompót, dzsem, ivólé is.

A homoktövis termése több mint száz értékes hatóanyagot tartalmaz, sebgyógyító, immunrendszer erősítő, véd a fertőzések ellen, náthával szemben kiváló, csökkenti a vércukorszintet, védi a májat, az érelmeszesedést is gátolja.

A Starkl Kertészet weblapján, a www.starkl.hu oldalon Ön is igénybe veheti  növényrendeléssel kapcsolatos szolgáltatásainkat és online növényrendeléssel gyarapíthatja gyógyhatású növényei gyűjteményét. Telefonon megkereshet minket bővebb információért: 94/329-700, 94/310-955.

 

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
tetemszallitasbudapesten1
Állathamvasztás: az urna, mint végső nyughely a házi kedvencek számára

Kisállata nem csupán azoknak van, akik kertes házban élnek. A kisebb testű kutyák, cicák, de nyuszik, hörcsögök, papagájok a kisebb...

Close