Kövess minket!
  
     

Vérnyomás-ingadozást jelez a vérnyomásmérője? Lehetséges, hogy nem a készüléke romlott el!

Vérnyomás-ingadozást jelez a vérnyomásmérője? Lehetséges, hogy nem a készüléke romlott el!
2019, március 4.

Egy házi vérnyomásmérő megléte biztonságot ad minden olyan beteg számára, akinek problémája van a vérnyomásával. Nem csak azok a tipikus esetek léteznek, amikor túl magas vagy túl alacsony a vérnyomása valakinek. Ugyanígy lehet ingadozó is. Természetesen a vérnyomás nem egyetlen értékre beálló dolog. Kismértékű vérnyomás-ingadozás minden embernél előfordul. Számos tényező van hatással ugyanis arra, hogy mennyit mér a vérnyomásmérő, az átlagosnál kicsit alacsonyabbat, vagy éppen magasabbat. Ha az ember stresszes, ideges, vagy intenzív testmozgást végez, megugorhat az érték, de az időjárás is hatással van rá. Ébredéskor az ember nyugalmi állapotban van, a vérnyomása alacsonyabb, mint pár óra múlva, amikor már aktívabbá válik. Az is normális, ha például kánikula, vagy bizonyos ételek, italok hatására magasabbat mutat a vérnyomásmérő kijelzője.

Azonban fontos megemlíteni, hogy egy bizonyos mértékű ingadozáson túl már kezelésre, ellenőrzésre van szükség. A vérnyomás-ingadozás akkor tekinthető orvosi esetnek, illetve kórosnak, ha az rendszeresen megjelenik, és rohamokat produkál. Tehát időről-időre olyan kellemetlen tünetegyüttesek jelennek meg a betegnél, amik negatívan befolyásolják a mindennapjait. Ilyen esetekben indokolt a vérnyomásmérő beszerzése és használata.

A kellemetlen tünetek közé sorolható a szédülés, a hányinger, a fejfájás, a látászavar, a rossz közérzet, a koncentrációs zavar és a fáradtság. Természetesen ezeknek a tüneteknek a hátterében konkrét okok állnak. A krónikus vérnyomás-ingadozást okozhatja egy konkrét betegség, ilyen például a pajzsmirigy túlműködés, mellékvese tumor, de a helytelen gyógyszeres kezelés is járhat ilyen tünetekkel. A vérnyomás közvetlen veszélyeket is rejt magában, hiszen a szervezet reagálhat rá szívrohammal, trombózissal, vagy stroke-kal. Éppen ezért fontos az orvosi kezelés és a  folyamatos kontroll, a vérnyomásmérő használata.

A Commed Trade Kft. a www.vernyomasmerokalibralas.hu honlapon keresztül azoknak nyújt színvonalas szolgáltatásokat, akik saját vérnyomásmérővel rendelkeznek. Javítás és kalibrálás is szerepel szolgáltatásaink között, amit rövid határidővel végzünk a hozzánk forduló ügyfelek számára. Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken, és érdeklődjön a részletekről a +36-1-252-0758-as telefonszámon, vagy a  commed@commed.hu email címen!

Olvastad már?

Facebook

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
szemesz-allatorvos.hu.19feb
Szemész állatorvost keres? Forduljon hozzám bizalommal!

Sérülés érte kedvence szemét, vagy más ok miatt van probléma a látásával? Igyekszik mindent megtenni a javulás érdekében? A legjobb...

Close