Kövess minket!
  
     

A füstölők rövid története

A füstölők rövid története
2016, augusztus 1.

A füstölőkről ma már mindenki hallott, és valószínűleg már mindenki érezte is az illatukat, hatásukat is, a füstölők azonban nem voltak mindig ilyen közismertek Európában. Ínyencség és érdekesség gyanánt is csak pár évszázada került be az európai köztudatba.

Valójában a füstölőket, vagy a ma ismert füstölőkhöz nagyon hasonló olajokat, növényeket már az ókori Egyiptomban is használtak, azonban a ma is közkedvelt és elterjedt füstölőket először a buddhizmus terjesztette el, tehát a szülőhazája India – emiatt elsőként Ázsia országai részesülhettek a füstölők illatának felhasználásában. Kínában ma is igen nagy kultusza van ezeknek az illatoknak, és itt a legnagyobb a választék és a felhasználtság mértéke is.

Általában vallásos szertartásoknál, esküvőknél, temetéseknél használnak különböző illatú füstölőket, és minden illatnak megvan a maga jelentése, hatása. A füstölők illata lehet bódító, de általában nyugtató, lazító hatása van szervezetünkre, és épp ezért alkalmazzák gyakran relaxációk, meditációk alatt is.

Gyakran hitték az ázsiai országokban, hogy ahogy a füst felszáll, úgy száll vele együtt ima is, így biztosan eljut az istenekhez. Az illatok meghatározhatják a közérzetünket és a hangulatunkat is, jótékony hatásuk pedig orvosilag is elismert, így tehát fontos tényező lehet egészségünk, lelki állapotunk és nyugalmunk megőrzésében.

A füstölő minden kultúra köztudatában jelen van, az ázsiai országokban napi szinten használják is. Alkalmazása igen egyszerű: a füstölő maga kapható különböző alakokban, formákban, pálcán vagy anélkül. Bármely verziót is használjuk, a füstölőt láng fölé kell tartani, de csak míg a vége parázslani nem kezd. Fontos, hogy a hamut felfogjuk valamivel.

Kiváló minőségű termékeinket tekintse meg webáruházunkban, ahol több mint 500 féle füstölő közül válogathat! Garantáltan megtalálja a kedvenc illatát, hogyha ellátogat weboldalunkra, melyet a www.piercingrendeles.hu címen érhet el! Kérdésével hívjon minket a 06-70/600-0999-es vagy a 06-70/600-1011-es telefonszámok valamelyikén!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
28506567 - plants growing from soil - plant progress
Mit tanultunk a növény- és az állatvilágtól?

A törzsfejlődés térbeli modellje, más néven a filogenetikus modell három dimenzióból épül fel. A filogenetikus modellben az ember mellett az...

Close