Kövess minket!
  
     

A gyászon túl – teendőink háziállatunk halála után

A gyászon túl – teendőink háziállatunk halála után
2017, április 28.

Háziállataink szinte családtagjainkká válnak a hosszú évek során, így a búcsú tőlük is legalább annyira fájdalmas, mintha egy szerettünket veszítenénk el. Ám ebben az esetben fontos teendőink is vannak, amikkel kötelességünk foglalkozni.

A halál beállta után magunknak kell gondoskodni a tetem ártalmatlanításáról, de ha nem saját háziállatunkról van szó, akkor a tetemet csakis az ártalmatlanításra engedéllyel rendelkező céget, vállalkozót lehet felkérni. Mindenképp jelezzük állatorvosunk felé is az elhalálozást, mivel minden további teendőnkben leginkább ő lesz segítségünkre! Háziállatunk oltási könyvét vigyük vissza hozzá, természetesen abban az esetben, ha az utolsó oltását kedvencünknek az adott állatorvos adta be. Ő gondoskodik arról, hogy az állat elhullását jelentse az ügyben érintett szerveknek, ez a chip miatt is fontos!

Sokan azt a módját választják a „búcsúnak”, hogy otthon a kertükbe temetik el a szeretett kedvencüket, mert a valódi elválás a tetemtől még nagyobb fájdalmat okozna. Ennek is vannak szabályai, amiket be kell tartani, már csak egészségügyi szempontok miatt is. A háziállat súlya nem haladhatja meg a 40 kg-ot, évente pedig maximum 100 kg össztömegig történhet az elföldelés. Továbbá lehetőségünk van búcsút venni kedvencünktől az erre a helyzetekre fenntartott úgynevezett „kisállat temetőben”, de ha nem szeretnénk távol tudni háziállatunkat, és nincs lehetőségünk az otthoni temetésre, akkor az erre alkalmas vállalkozást kell felkeresni, akik nemcsak az elhullott állat elszállítását vállalják, hanem ezzel együtt igényelhető a kisállat hamvasztás, ami az egyik legméltóbb módja a búcsúnak, és a kedvenc egy kisebb urnában a családdal maradhat.

Ha szeretné kedvencének a végső tisztességet megadni, ezáltal könnyebben feldolgozni hiányát, válassza cégünk, a Nagydarab Bt. kisállat hamvasztás szolgáltatását! Mi Önnel vagyunk a gyászban, mindenben segítünk! Bővebb tájékoztatásért keresse fel honlapunkat a www.tetemszallitasbudapesten.com webcímen! Kérdés esetén hívjon a 06-30-311-7788-as telefonszámon, vagy írjon nekünk üzenetet weboldalunkon keresztül!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Kutyájának nyakörvet keres? Válassza a Red Dingo termékeit!
Kutyájának nyakörvet keres? Válassza a Red Dingo termékeit!

Hiába szeretnénk, hogy kutyusaink szabadon futkározhassanak sétáltatáskor, túl nagy kockázat nyakörv és póráz nélkül elvinni őket, veszélyes nem csak a...

Close