Kövess minket!
  
     

Alternatív édesítőszerek: a stevia

Alternatív édesítőszerek: a stevia
2018, január 30.

A cukorról tudjuk, hogy édes, finom, és sajnos rendkívül egészségtelen. Szinte mindenben megtalálható, még olyan ételekben is, amiben nem is gondolnánk. Egyre többen döntenek úgy, hogy száműzik a cukrot az étrendjükből, ezzel pedig megóvják magukat egy sor betegségtől, de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondaniuk az édes ízekről is, hiszen olyan édesítőszerekkel, mint a stevia nagyszerűen kiválthatják a cukrot.

A stevia egy természetes eredetű édesítőszer, ami sütéshez és főzéshez is használható. Ez a termék a Stevia Rebaudiana Bertoni, vagyis a jázminpakóca után kapta a nevét; a leveléből állítják elő a kristályos fehér anyagot, amiből a stevia lesz. A steviát két franciának köszönhetjük, akik a ’30-as évek elején jöttek rá, mit rejt ennek a növénynek a levele.

A steviából készült édesítőszerek 95%-os koncentrációban tartalmazzák ezt az összetevőt, ami mindenki számára fogyasztható, sőt, egészséges. Felnőttek, gyerekek és cukorbetegek számára egyaránt ajánlott ez az édesítőszer. A cukorral ellentétben nem roncsolja a fogakat, ráadásul nulla kalóriát tartalmaz, tehát nem okoz elhízást sem. Nincs tápértéke, nem növeli az inzulinszintet, és jóval kevesebb kell belőle, mint cukorból.

Érdekesség, hogy ez az édesítőszer jelentős baktériumölő hatással bír, így egy makacs nátha esetén is alkalmazható kúraszerűen, hogy megszabadítson a betegségtől. Nagyon magas az ásványianyag-tartalma, így akár még fogmosáshoz is használhatjuk, mert tisztít, fertőtlenít, és a fogínybetegségek megelőzésére is alkalmas! Emellett a bőr gyulladásait is csökkenti, tehát pattanás esetén is eredményes lehet. A stevia sokoldalú, hatékonyan alkalmazható édesítőszer, aminek ott a helye a háztartásban: természetes, egészséges és finom.

A www.anilin.hu címen találja cégünk honlapját, ahol megtudhatja, hogy édesítőszerek forgalmazásával is foglalkozunk, így steviát is kínálunk. Lépjen velünk kapcsolatba, és megadott elérhetőségeinken felteheti kérdéseit! Hívja a +36-1-215-3058-as telefonszámot, vagy írjon az anilin@anilin.hu e-mail címre!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Felújítja otthonát? Helyezze biztonságba bútorait magánraktárban!
http://eletvitel.hu/felujitja-otthonat-helyezze-biztonsagba-butorait-maganraktarban/

Felújítani mindennapos dolog, de nem kerül rá sor túl gyakran, csak ha valóban szükség van rá. Amikor eljön a házfelújítás,...

Close