Kövess minket!
  
     

Alumínium vagy műanyag redőny?

Alumínium vagy műanyag redőny?
2016, június 1.

Általános tény, hogy egy modern ház elképzelhetetlen redőny nélkül. Ennek az árnyékolónak az alkalmazása nálunk egészen a 19. század közepéig nyúlik vissza, mivel hazánkban ekkor kezdődött meg a nagyüzemi redőnygyártás, német mintára. Azóta a redőnyök a felhasznált anyagok tekintetében igen, de funkciójukat tekintve semmit nem változtak. Akkoriban még fából, illetve acélból gyártották ezeket az árnyékolókat. Manapság pedig inkább a műanyag és az alumínium dominál.

A redőnyök alapvetően külső sötétítő eszközök, de segítséget nyújthatnak a hőszigetelésben is, illetve egy adott szintű fizikai védelemmel látják el ablakunkat. Lássuk, hogy a manapság elterjedt két fő redőny típus között mi is a különbség. A műanyag redőnyök hatalmas előnye, hogy kedvező árfekvésben hozzájuthatunk a tetszőleges darabhoz. Mindemellett sötétítésre, tehát a fő funkciójára kiválóan alkalmas és minimális hőszigetelést is nyújt, zajszűrést is biztosít egy adott szintig. A műanyag redőnyök hátránya, hogy az alacsony árfekvés nem minden esetben garantál több tíz évig megbízható működést. Az erős napsütés hatására jelentkezhet elszíneződés, illetve az ilyen típusú redőnyök által nyújtott fizikai védelem alacsonyabb. Az alumínium redőnyök előnyei abban nyilvánulnak meg, hogy a fő funkciójukon felül remek hőszigetelő, zajszűrő képességgel rendelkeznek, valamint tényleges fizikai védelemmel látják el ablakainkat. A szerkezet kifejezetten strapabíró, így nyugodtan számolhatunk hosszú távon is alumínium redőnyünkkel. Hátrányaként a relatív magas árát lehetne említeni, pontosan ezért az imént felsorolt érvek ellenére is a műanyag redőny az elterjedtebb.

Hazánkban a redőnyök bentről való leengedését vagy felhúzását úgynevezett gurtnival szokták megoldani, ez egy hevederes szerkezet és a működése pofonegyszerű. A 21. század vívmányai viszont az árnyékolástechnikát is elérték. Redőnyünket már automatizálhatjuk és egy egyszerű távirányító segítségével állíthatjuk a nekünk megfelelő állásba. Nyilvánvaló, hogy egy korszerű alumínium vagy műanyag redőny minden háztartásban fontos. Már csak az a kérdés, hogy honnan szerezzük be a nekünk megfelelő darabot.

Ha megbízható és minőségi redőnyt keres, akkor a Párkánydiszkont webáruház kiváló választás lehet az Ön számára! Sokszínű termékskálájukkal bizonyosan minden igényét kielégítik majd, legyen szüksége akár műanyag, akár alumínium redőnyre! Látogasson el a www.parkanydiszkont.com weboldalra vagy kérjen további tájékoztatás az info@redonydiszkont.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
Friss kávé
A friss kávé nagyszerűsége, avagy hogyan készítsünk tökéletes kávét házilag

Sokan ismerik a kávé feltalálásának történetét, de ha mégsem, eláruljuk, hogyan is történt! Egy etióp pásztor észrevette, hogy kecskéi egy...

Close