Kövess minket!
  
     

Az egészséges élet alapköve – Aszkorbinsav a mindennapokban

Az egészséges élet alapköve – Aszkorbinsav a mindennapokban
2015, május 11.

Sokan talán nem is tudják, hogy a C-vitamin mennyire fontos, hogy milyen nagy szerepe van az emberi szervezetben, mennyire segít a betegségek legyőzésében, és hogy hogyan, milyen módon juthatunk hozzá a szükséges mennyiséghez.

Nézzük is egyből a lényeges tudnivalókat. Az első, és egyben legfontosabb, hogy amíg az állatok képesek saját maguk előállítani a szervezetüknek fontos C-vitamin mennyiséget, addig az emberi szervezet erre nem képes. Nem tudunk C-vitamint termelni magunknak, ezért is nagyon fontos, hogy valamilyen úton a szervezetünkbe juttassuk a megfelelő mennyiséget.

Mire figyeljünk?

Több féle kutatás is irányult már arra, hogy az embereknek mennyi az ajánlott napi bevitel, ezek többsége végül 3.000 – 15.000 mg közötti mennyiséget javasol. Itt persze oda kell figyelni, hogy ne vigyük túlzásba, ugyanis előfordulhat, hogy testünket „túladagoljuk”, amit bizony nem tolerál, mert megeshet, hogy szervezetünknek rossz a kiválasztása, esetleg hasi–, vagy veseproblémákat okoz. Ez persze nem törvényszerű, ritkán fordulnak elő ezek a problémák, és ha betartjuk az ajánlott napi bevitelt, csupán pozitív hatásait érezhetjük.

Hogyan juttassuk szervezetünket C-vitaminhoz?

Szentgyörgyi Albertnek köszönhetjük a C-vitamin kutatását. Bizonyos gyümölcsök, zöldségek fogyasztásával, mint például a paprika, narancs, citrom, fekete ribizli, brokkoli, kivi, vagy fekete áfonya, szervezetünk vitaminokhoz jut, ám lehetséges, hogy ez kevés bevitelt jelent egy nap. Ezért kell pótolni más megoldással is, itt hozhatjuk szóba az aszkorbinsavat.

Az aszkorbinsav egy cukorszármazéknak tekinthető, szintetikus módon előállított anyag. Molekulárisan teljesen megegyezik az aszkorbinsav a citromsavval, egyetlen egy oxigénatomtól eltekintve, ám ez az egy oxigénatom éppen elég ahhoz, hogy teljesen eltérő célokra tudjuk felhasználni.

A konyhában az aszkorbinsavat különböző előnyei és állaga miatt sok mindenre alkalmazhatjuk, többek között kiváló tartósítószer, és akár kenyérbe is belesüthetjük, így a C-vitamin bevitelt belerejthetjük a hétköznapi étkezéseinkbe is.

Kínáljon Ön is egyszerű megoldást vásárlóinak az egészséges mindennapokra, vásároljon aszkorbinsavat vegyi anyag nagykereskedésünktől! Ha érdeklődik, és többet szeretne megtudni, keresse fel a www.anilin.hu weboldalunkat, valamint kérdéseivel bátran hívjon minket a +36-1/215-3058-as telefonszámon, vagy írjon nekünk a nemethv@anilin.hu email-címre!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
remylaure-athome.hu
A cellulitisz megelőzése

A cellulitisz, vagy narancsbőr minden nő egyik rémálma. Ez a főleg combon, fenéken tapasztalható elváltozás szinte csak a nőket érinti,...

Close