Kövess minket!
  
     

Egészséges táplálkozás

Egészséges táplálkozás
2014, február 20.

A helyes táplálkozás nem csupán az ideális külső kialakításában és megtartásában kap szerepet, hanem egészséges életmódunknak is az alapja. Számos tanácsot hallhatunk különböző fórumokból az egészséges táplálkozást illetően, azonban ezek gyakran ellentmondanak egymásnak, így nehéz kiigazodni.

Az egészséges táplálkozás legfontosabb ismérve, hogy pontosan annyi energiát juttatunk a szervezetünkbe, amennyire szüksége van. Az mindenki számára egyértelmű, hogy kerülni kell a nagyon zsíros és cukros ételeket. Azonban a köztudattal ellentétben, nem a zöldség és gyümölcs bevitel mennyisége a mérvadó, bár rendszeres fogyasztásuk ajánlott, hanem az étrend változatosságán van a hangsúly. Az egészséges táplálkozás jegyében részesítsük előnyben a barna kenyeret, és a tejtermékeket.

Étkezéseinket egyenletesen osszuk el, naponta 4-5 alkalommal együnk, illetve figyeljünk a bőséges folyadékbevitelre, minél többször fogyasszunk ivóvizet, kerülve az alkoholos italokat.

Az egészséges táplálkozás mellett törekedjünk a rendszeres testmozgásra is, így jelentősen javíthatunk életvitelünkön!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
eletvitel.hu.életmód.2
Folyadékbevitel

Az egészséges életmód kulcsfontosságú részét képezi a rendszeres és bőséges folyadékbevitel, azonban ezt sokan hajlamosak elhanyagolni. Egy felnőtt ember szervezete...

Close