Kövess minket!
  
     

Mit érdemes tudni a szájhigiéniáról?

Mit érdemes tudni a szájhigiéniáról?
2015, május 4.

A helyes fogmosás szabályait már egészen kicsi korában megtanulja mindenki. Kisgyerekként a tükör előtt pipiskedve, nagy komolyan koncentrálva súroljuk fogainkat, és aztán büszkén pislogunk szüleinkre, hiszen egyedül teljesítettük a feladatot. Aztán felnövekedve mégis egyre több felnőttnek marad bonyolult a szájápolás tevékenysége, hiszen a magyarországi lakosság jelentős hányadának hagy némi kívánnivalót maga után a szájhigiéniája.

A helyes és rendszeres szájápolás nem csak esztétikai szempontból fontos. Ha nem válik napi rutinná az alapos szájápolás, az bizony komoly egészségügyi következményekkel járhat, pláne, ha közben még káros szenvedélyeknek is hódolunk nap, mint nap.

Az alkohol és a cigaretta a hiányos fogmosás mellett hihetetlen mértékben képes nem csak elszínezni, de roncsolni is a fogakat. A szájban könnyen megtelepednek a baktériumok és a szájszag mellett olyan súlyos betegségek is kialakulhatnak, mint a szájrák vagy gégerák. Mindez annak is lehet a következménye, hogy nem ügyelünk eléggé az alapos szájápolásra.

Lássuk, hogyan is néz ki a helyes szájápolási rutin:

  • Reggel és este mossunk fogat, esetleg a három fő étkezés után, ha igényünk van rá, de az sem jó, ha túlzásba visszük, mert azzal csak a fogzománcnak ártunk.
  • Ügyeljünk arra is, hogy az étkezés és a fogmosás között legalább húsz perc teljen el, mert sérülést okozunk vele fölöslegesen a fogzománcon.
  • Ajánlott a szájvíz használata is, mert elpusztítja a szájban tenyésző baktériumokat, de napi egynél többször ne használjuk, mert felborítja a száj természetes flóráját.
  • Használjuk a fogkefe gumis hátát a nyelünk tisztítására is, így hatékonyan eltávolíthatjuk a lepedéket. A nyelven, fogak között megbúvó lepedék ínygyulladást okozhat, az pedig kellemetlen szájszagot.

A kifogástalan szájhigiénia már egy jó alap az egészséges és szép fogakhoz. A megnyerő mosolyhoz azonban néha szükség van némi korrigációra is. Ez lehet fogbeültetés, fogszabályozás, vagy más fogászati beavatkozás.

Fájdalommentes fogászati eljárásokkal valamennyi probléma orvosolható! Látogasson el a www.balancemed3.hu weboldalunkra, ahol megtalálja szolgáltatásaink teljes listáját! Keressen minket bátran a 0620-219-9827-es telefonszámon, vagy az info@balancemed3.hu e-mail címen keresztül, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Olvastad már?

Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube

Read previous post:
galgo.hu
Mit árul el rólad a névjegykártyád?

A névjegykártya egy napjainkban használatos reklám eszköz. Ez az egyszerű kis karton téglalap, ott lapul minden üzletember, vállalkozó, újságíró, média...

Close